Rus Aleksandar Komarov bori se od ove godine pod zastavom Srbije i ima neobičnu i lepu priču koja ga prati, pošto je rodni Sankt Peterburg zamenio za Kragujevac, sve zbog ljubavi sa svojom izabranicom Nevenom.

Tim Srbije za Olimpijske igre u Parizu je od početka aprila bogatiji za jedno ime, jer je rvač Aleksandar Komarov izborio olimpijsku normu boreći se grčko-rimskim stilom na turniru u Bakuu.

Pod zastavom Srbije, za koju se bori od ove godine, Komarov je postao i prvak Evrope u februaru u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom, i ogromnim uspehom najavio najsjajnije domete.

Rođen je 1999. godine i veliki je adut za medalju u Parizu, a ima veoma neobičnu i lepu priču koja ga prati. Rusiju i rodni Sankt Peterburg zamenio je za Šumadiju i Kragujevac, sve zbog ljubavi sa svojom izabranicom Nevenom Vulović, bivšom reprezentativkom Srbije u rvanju.

PROČITAJTE JOŠ

„Meni je mnogo lepo u Srbiji zato što je moja supruga Srpkinja, ona je iz Kragujevca. Meni je sad ovde porodica, a imam i puno obaveza. Šumadija je stvarno prelepa, sviđa mi se i Beograd, naravno“, kaže Komarov u intervjuu za „Novu“.

Prve impresije o našoj zemlji su mu najlepše moguće…

„Ja sam iz velikog grada, Sankt Peterburga, koji ima 10 miliona stanovnika, skoro kao cela Srbija. Naravno, navikao sam na grad, a sad vidim šta sve nudi priroda u Šumadiji, meni tamo sve prija“.

Otkrio nam je Komarov koliko mu je bilo teško da jedan ruski velegrad zameni manjim mestom u Srbiji.

„Navikao sam na neki komfor koji pružaju grad i takva infrastrukutra. Promenio sam skroz život, drugačiji je mentalitet i nekako ovde sve drugačije funckioniše. Bilo mi je teško na početku, ali sam zadovoljan svime što imam ovde“.

Jednom rečenicom je objasnio koliko je ljubav sa Nevenom bila dovoljan razlog da promeni život iz korena. Upoznali su se 2021. i još tada odlučili da će živeti u Srbiji.

„Naravno da je to bilo dovoljno, jako sam srećan sa Nevenom i zaista uživamo zajedno“.

Zašto Srbija polaže ogromne nade da će doneti olimpijsku medalju i koliko je bio superioran na EP u Bukureštu svedoči i to da je na putu do zlata zabeležio pet pobeda. Srušio je i dotadašnjeg prvaka Evrope Ištvana Takača iz Mađarske, kao i aktuelnog olimpijskog šampiona, Ukrajinca Žana Belenjuka.

„To znači da će se i za mene sad svi spremati jako, znaju ko sam, da sam jedan od onih koji pretenduje na medlaju. To je i teško, i dobro, jer ja znam da svakog mogu da pobedim. EP je bilo mnogo teško, shvatio sam šta moram da izdržim, jer ako sad ne uspeš na OI, treba da čekaš nove četiri godine što je u rvanju mnogo teško“.

Aleksandar Komarov Foto: United World Wrestling / Kadir C / imago sportfotodienst / Profimedia

Do odlaska u Pariz ima vremena i za odmor, i za pripreme po već napravljenom planu u reprezentaciji, i otkriva nam da li vidi sebe sa (zlatnom) medaljom na Olimpijskim igrama.

„Naravno da vidim sebe sa medaljom, to mi je san. Daću sve od sebe da ga i ostvarim“.

Komarov nam je ispričao i kako se u njegovoj (novoj) porodici doživljava Novak Đoković

„Mojoj ženi je najdraže što ću upoznati Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama, to joj je najbitnije, važnije od moje medalje. Kako ceo svet voli Novaka, tako i moja supruga i njeni roditelji, samo o njemu pričaju, haha“, uz osmeh je završio Komarov.

ODBROJAVANJE DO PARIZA


Od ruske garde do Kragujevca

Aleksandar Komarov rođen je 1999. godine u Sankt Peterburgu, bio je stariji instruktor fizičkog treninga i sporta u Severozapadnom okrugu Ruske garde, a 2015. i 2016. bio je svetski i evropski prvak među kadetima. Prvak sveta i Evrope u juniorskoj konkurenciji postao je 2017. i 2018, a naredne godine je bio šampion Rusije. Ima i dve bronze sa evropskih prvenstava kao takmičar Rusije, bio je dva puta prvak sveta do 20. godina i dva puta do 17. godine, dok je osvojio i četiri puta evropske juniorske titule. Osvojio je 2021. zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu do 23 godine u kategoriji do 86 kilograma, održanom u Beogradu. Od 2024. godine predstavlja Srbiju, a već 13. februara osvojio je evropsko zlato pod našom zastavom.


BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare