Jovana Arsić veslanje
Foto: OKS

Srpska veslačica, Jovana Arsić, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Segedinu.

Do najsjajnijeg odličja, Arsić je došla u disciplini skif.

U finalu je ostvarila rezultat od osam minuta, 23 sekunde i 42 stotinke. Srebrnu medalju je osvojila Nemica Aleksandra Foster (8:28.16), dok je treća bila Čehinja Alisa Prokesova (8:34.97).

Pročitajte još

Ovo zlato je prava uvertira za predstojeće Olimpijske igre u Parizu ove godine na kojima će Arsić učestvovati.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

Ranije u nedelju, veslač Nikolaj Pimetov je postao 83. član srpske delegacije koja će nas predstavljati na Olimpijskim igrama.

Ukupno 476 veslačica i veslača se u Segedinu, u periodu od 25. do 28. aprila, u jakoj konkurenciji nadmetalo za titulu evropskog šampiona. U disciplini dvojac (M2-), našu zemlju predstavljali su Dušan Slavnić i Viktor Pivač. Srbiju je na ovoj veslačkoj smotri u skifu (W1x), pored Arsić, predstavljali u muškom dubl skulu (M2x) nastupili Aleksandar Beđik i Matija Rajković.

Jovana Arsić je nedavno, u intervjuu za Nova.rs govorila o Olimpijskim igrama i pripremama za iste.

„Idu pripreme dosta dobro, a pre Olimpijskih igara imam i Evropsko prvenstvo, pa ćemo da dižemo formu za to, a onda sledi malo laganiji tempo i ostaje još dva meseca do Pariza. Mislim da moj trener zna šta radi kada je u pitanju tempiranje forme, tako da ćemo njemu da verujemo jer do sada, po mom iskustvu, od kada sarađujem sa Nikolom Stojićem, nikada nisam imala problem na trkama da sam u lošoj formi ili da ne mogu da se trkam. To mi se u prošlosti dosta dešavalo sa drugim trenerima, ali sada nije tako“, rekla je Jovana Arsić za Nova.rs.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare