Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Blejk Snel, pičer bejzbol tima Tamba Bej rekao je da neće da igra MLB sezonu, ako se smanje plate igračima za 50 odsto, kao što se najavljuje.

„Morate da shvatite da ne mogu da budem za smanjenje plate. Rizik se povećava „do krova“, a smanjuje se novac…. Rizikujem svoj život. Ako ću da igram, trebalo bi da dobijem novac koji sam potpisao da ću da dobijem“, rekao je Snel.

Pokušao je detaljno da objasni razloge.

„Moram da uzmem svoj novac. Neću da igram ako ne dobijem svoje, ok? Žao mi je što drugačije razmišljaju, ali rizik je mnogo veći i količina novca koju zarađujem je mnogo manja. Zašto bih razmišljao o tome?“

Svestan je da mnogi ne razumeju njegov stav.

PROČITAJTE JOŠ

„Svi kažu: Blejk, igraj uz ljubavi prema bejzbolu, a ne zbog novca. Brate, rizikujem svoj život, plus moram da budem u karantinu, a ne sa porodicom i ljudima koje volim. A oni hoće da nam smanje platu. Rizik od povrede se povećava svaki put kada kročim na teren. Znači, to se ne ceni. Volim bejzbol do smrti, ali jel vredno tolikog rizika?“

Snel razume da će mnogi smatrati da je pohlepan.

„Iskreno, zastrašujuće je saznanje da dobijanjem virusa rizikujemo život, ali i da dovodimo druge u opasnost mogućim prenošenjem. Samo želim da svi budu zdravi i vrate se normalnom životu, jer znam da mi nedostaje moj!“, objasnio je Snel.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar