Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Da nije bilo opasnosti od pandemije, u petak bi krenula bejzbol sezona u MLB, a sa njom i velika prodaja dresova i ostalog propratnog materijala.

Međutim, utakmice su otkazane do daljeg, dresove nema ko da kupi, jer navijači čekaju bolja vremena. Stoga je kompanija “Fanatcis” koja je, između ostalog” i zvanični snabdevač opremom MLB, odlučila da privremno prestruktuira proizvodnju, ne samo da bi u teškim vremenima zaradila koji dolar više, već da bi pomogla zdravstvenom sektoru SAD koji je na prvoj liniji odbrane protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, tkanine za proizvodnju koja je od poliesterske mreže sada se koristi za pravljenje maski i odela kako bi se popuno nedostatak zaštitne opreme u bolnicama u Pensilvaniji i okolnim američkim državama. Prvi kontigent je napravljen korišćenjem dresova Filadelfije Filis i Njujork Jenkis, a kako se proizvodnja bude povećavala u prekrajanje će i oprema drugih MLB ekipa.

“Ponosni smo što sarađujemo sa MLB kako bi pružili podršku medicinskom osoblju za hitne slučajeve u borbi protiv virusa. Naše proizvodno postrojenje u Istonu izrađuje maske i odela od iste tkanine od koje su dresovi igrača”, rekli su u kompaniji koja će izraditi milion maski i odela, a proizvodnja će se nastaviti sve dok bude neophodno.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će tokom pandemije u SAD biti potrebno 3,5 milijarde zaštitnih maski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram