Srpska atletičarka Adriana Vilagoš postigla je dva velika uspeha jednim hicem u Minhenu.

Ona je na Evropskom prvenstvu postala osvajačica srebrne medalje, a samo jedan potez ju je vinuo u zvezde i u seniorskoj atletici.

PROČITAJTE JOŠ:

Pred takmičenje je očekivala da će doći u Minhen da bi se privikla na seniorke, a ne da im „zameša čorbu“ i uzme medalju. Zato ni sama ne veruje u nju.

„Šta mogu da kažem, nisam ni očekivala uopšte. Kako je počelo takmičenje, bacila sam 51, nisam ni znala gde postojim, bila sam prenervozna. Jako sam loše bacila i mislila sam da ću ispasti posle tri serije. I onda sam pričala sa mamom i trenerom, selektorom. Oni su me malo podigli i ušla sam među osam najboljih“, rekla je Vilagoš za Srpski atletski savez.

Posle 51,15 metara, pa onda 55,14 i 59,64 metra iz prve tri serije, očekivalo se da četvrta serija bude ona u kojoj će Adriana prebacili „crtu“ od 60.

Nije se desilo i dobacila je do 56,03, ali je u petoj seriji zablistala punim sjajem sa 60,32.

Nažalost ostalih takmičarki koje su se borile za odličje, u šestoj seriji je doživela krešendo i bacila koplje 62,01 metar.

„Onda mi je malo bilo lakše i osećala sam da mogu. Ako pogodim kopljem, da dam snagu, onda ću uspeti. Posle dve serije, opet sam bacila onako. Ta peta serija je bila 60 metara i na momenat sam pobedila Barboru Špotakovu. Ali ona je iskusnija, bila je na ne znam koliko takmičenja i da će me prebaciti u poslednjoj seriji. Nisam mislila da ću psihički da izdržim da baš u poslednjoj seriji bacim. Jako sam srećna i još ne mogu da shvatim“, rekla je Adriana i zahvalila se majci, selektoru, treneru i ostalim institucijama koje su pomogle njenom uspehu.

Podsećamo, zlato je uzela Grkinja Elina Cengko sa 65,81 metrom, a bronza je pripala Barbori Špotakovoj koja je imala 60,68 metara.

BONUS VIDEO: Adriana Vilagoš ponovo šampionka sveta u bacanju koplja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare