"Pritisak je privilegija", rekla je jednom prilikom Bili Džin King, jedna od najboljih teniserki u istoriji, a Adriani Vilagoš ni breme favorita nije smetalo da napravi čudo.

Bacila je koplje čak 63,52 metara i tako ubedljivo odbranila juniorsko zlato.

PROČITAJTE JOŠ

Niko u istoriji ovog prvenstva nije toliko daleko bacio koplje u konkurenciji dama, a koliko je bio ovo dominantan nastup svedoči i što je drugoplasirana Valentina Barios stala na 57,84, za bronzu je Manueli Rotondo bilo dovoljno 55,11 metara.

Vilagoš je sjajno bacila koplje i ostavila protivnice u senci, koje od četvrte serije gube snagu, pa tako dve devojke ne uspevaju da prebace ni 50 metara.

Da potvrdi da ništa nije bilo slučajno odlučila je da baca koplje u šestoj seriji (petu je preskočila jer nije bilo potrebe da izlazi na borilište) kada je bacila 60,39 metara. Čak je Vilagoš upisala četiri najbolja rezultata na šampionatu i daleko ostavila svoje rivalke, sva četiri puta je bacila preko 60 metara.

„Jako sam srećna, rekord šampionata, dva puta sam obarala lični rekord, ovo mi je bilo glavno takmičenje ove godine, jako smo dobro odradili pripreme, nadala sam se dobrom rezultatu, ali baš i ne ovako dobroj seriji. Četiri puta preko 60 metara, probala sam i svetski rekord, ali je još malo falilo. Kada se sve skupi, jako sam srećna, bila je dobra atmosfera, pozdrav iz Kolumbije“, poručila je Adriana.

Srpska devojka je bila ogrnuta zastavom nakon što je osvojila zlato, pozirala je pored semafora koji je ispisao njen rezultat i rekord šampionata. Ogrnuta zastavom Srbije se obratila i medijima. Srbija je dobila naslednicu Ivane Španović u atletskom svetu, pa će se sledeće decenije ustajati i u pola noći zbog ove heroine.

BONUS VIDEO Beograd ušao u istoriju, Duplantis oborio svetski rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare