Foto: Youtube/Printscreen

Velika karijera u najavi.

Adriana Vilagoš je postala nova zvezda srpskog sporta, a njen uspeh na Evropskom prvenstvu u Minhenu ostaće upisan u anale evropske atletike.

PROČITAJTE JOŠ

Vilagoš je postala najmlađa vicešampionka Evrope u bacanju koplja u istoriji i time pokazala da je u pitanju nestvarni talenat.

Ona je sa svega 18 godina i nešto preko osam meseci postala atletska zvezda, a do medalje je došla posle uzbudljivog takmičenja.

Vilagoš je u petoj seriji bavila rezultat koji joj je u tom trenutku donosio bronzanu medalju, ali je drama viđena u poslednjoj, šestoj seriji.

Pre nje je bacala legendarna Barabara Špotakova, jedno od najvećih imena ženske atletike koja je hicem u tom trenutku prestigla srpsku takmičarku.

Kao da ima godine iskustva iza sebe, Vilagoš je stala na zaletište i odapela hitac koji joj je na kraju doneo srebrnu medalju, dok je pomenuta Špotakova završila na trećem mestu.

U trenutku kada je objavljen rezultat hica naše atletičarke, kamera je uhvatila Špotakovu kako stoji u neverici. pa vidno razočana razgovara sa vodećom u tom trenutku i kasnijom evropskom šampionkom Grkinjom Cengom.

Inače, Špotakova je vlasnica svetskog rekorda od 72,28 cm, a s obzirom da sada ima 41 godinu, njena karijera traje duže nego što Vilagoš ima godina.

Ima dva zlata sa Olimpijskih igara, tri sa svetskih prvenstava i jedno sa evropskih što je čini istinskom legendom ovog sporta.

Ipak, došlo je vreme za nove nade, a Adriana Vilagoš je najavila veliku karijeru, jer je čak sedam godina mlađa nego što je Špotakova bila kada je osvojila prvu medalju u seniorskoj konkurenciji na velikim takmičenjima, čim je uveliko nadmašila legendarnu Čehinju.

BONUS VIDEO Adriana Vilagoš opisala kako je šokirala Evropu i uzela evropsko srebro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare