Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Rafael Nadal je ostavio otvorenu mogućnost da je Rolan Garos, na kojem je osvojio 13. titulu i zabeležio jubilarnu stotu pobedu na takmičenju, možda bio i njegov poslednji turnir ove godine.

Španac je posle sjajne partije savladao svetskog broja jedan, Novaka Đokovića, 6:0, 6:2, 7:5 i pokazao da je ubedljivo najboljih igrač svih vremena na ovoj podlozi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, mnoge je iznenadio na obraćanju medijima kada je rekao da će razmisliti šta je najbolje da čini do kraja sezone. Pre svega jer se očekuje da nastavi trku za prvo mesto sa Novakom Đokovićem.

PROČITAJTE JOŠ: Nadal: Novače, razbio si me u Melburnu, sad je bio moj red

„Nisam siguran da ću nastaviti po normalnom kalendaru ili ću prestati da igram, sve do početka naredne godine. To je nešto o čemu moram da donesem odluku. Nema smisla da danas pričam o ATP Tur finalu jer stvarno ne znam da li ći igrati ili ne. To je nešto o čemu ću razgovarati sa porodicom i članovima tima, posebno u narednih nekoliko dana. Potrebno je da smirim situaciju i analiziram budućnost, jer se suočavamo sa teškom situacijom, kao što je svima poznato“, kaže Nadal.

Svestan je i trenutnih mera koje važe za Australiju.

„Što se tiče Australije, tamo važi mera od 14 dana karantina pre nego što počne turnir. Morate biti pametni i doneti prave odluke u svakom trenutku. Trudim se da ne donosim loše odluke, a da bi tako činio, moram da razmišljam samo o prioritetima. Pre ovog meča, mislio sam samo na Rolan Garos. Nije važno šta sledi posle. Verovatno ću od sutra razmišljati koji kalendar je najbolji za mene“, zaključio je Nadal.

Ukoliko Rafa ne bude igrao, Novak bi po šesti put jednu godinu završio na čelu ATP liste.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare