Foto: Starsport

Rukometašice Srbije pobedile su Crnu Goru u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva rezultatom 27:25.

Utakmica u Granoljersu je bila uzbudljiva i neizvesna od prvog do poslednjeg minuta, a Srpkinje su pobedila nakon preokreta i odlično odigranog drugog poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Crnogorke su većim delom meča bile u prednosti, ali je srpski golman Jovana Risović imala nekoliko odličnih intervencija, dok su u napadu blistale Stoiljković i Radojević, koje su bile najefikasnije sa sedam, odnosno osam golova.

U selekciji Crne Gore najbolje su bile Radičević sa osam, Pavićević sa pet i Grbić sa četiri gola.

Crnogorke su bolje otvorile meč i rani su stigle do vođstva. U isto vreme igrale su i čvrstu odbranu, dok su Srpkinje bile mekane u tom segmentu.

Srbija je lošu odbranu igrala pre svega na krilnoj poziciji, gde su se redovno ubacivale Radičević i Pavićević, pa im nije bilo teško da pogađaju.

Našu reprezentaciju u igri je država Jovana Stoiljković, koja je jedina bila na visini zadatka u prvom poluvremenu.

Bregar je pokušao tajm-autima da probudi ekipu, ali Crnogorke su bile odlučne i konstantno su držale vođstvo.

Vukčević je bila najoštrija u odbrani Crne Gore, pa Srpkinje nisu imale mnogo prostora za manevar, pre svega na poziciji pivota.

Na pauzu se otišlo sa rezultatom 18:14 u korist Crnogorki.

Nakon pauze, Srbija je zaigrala mnogo bolje, pre svega u odbrani. Razigrale su se Radojević i Janjušević, pa je utakmica ušla u neizvesnu završnicu u potpunom egalu.

Jovana Risović je bila „x-faktor“ srpske reprezentacije u ovom duelu, pošto je u ključnim momentima odbranila nekoliko puta šuteve Crnogorki, koje u jednom delu drugog poluvremena čak šest minuta nisu mogle da postignu gol.

Srbija je povela golom Stamenić, a potom je bitan gol postigla je Kristina Liščević, kojim je Srbija prvi put stigla do dva gola prednosti na ovom meču. Nakon toga, Crnogorke više nisu uspele da steknu prednost, a utakmica je rešena u poslednja dva minuta.

Tada su za našu selekciju pogodile Janjušević i Radojević, a Risović je imala još jendu odbranu.

Podsetimo, Srbija je iz prvog dela prenela pobedu i poraz, a ovim trijumfom se približila četvrtfinalu. Ipak, na putu do te faze takmičenja naše rukometašice očekuju dueli protiv Francuske i Slovenije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

SrbijaCrna Gora 27:25 (14:18)

Dvorana: Palau d’Esports de Granoljers (Španija); Sudija: Alvarez J. (Španija)

Srbija: M. Agbaba, J. Agbaba, Janjušević 4, Risović, Kojić, Radojević 8, Kocić, Jovović, Vukajlović, Stamenić 3, Jovanović, Lovrić 2, Stoiljković 7, Liščević 2, Petrović, Graovac 1. Trener: Uroš Bregar.

Crna Gora: Ašanin, Brnović 2, Ćorović, Grbić 4, Malović, Mugoša, Nenezić, Pavićević 5, Pletikosić 2, Popović, Premović 4, Radičević 8, Rajčić-Vukčević, Ramusović, Ujkić, Vukčević. Trener: B. Popović.

60′ Kraj! Srbija je slavila nakon preokreta!

Srpkinje su mirno ušle u završnicu i Crnogorke nisu imale šansi da izjednače.

59′ Risoviiiić!

Kakva odbrana Jovane Risović, Srbija sve biže pobedi, jer ostaje dva gola prednosti – 27:25.

58′ Crna Gora primorana na tajm-aut, Srbija povela 27:25

Iskusna Liščević je prošla i pogodila za najveće vođstvo Srbije večeras.

58′ Srbija vodi!

Stamenić je pogodila nakon kontre i dobre odbrane – 26:25 za Srbiju.

55′ Drama u završnici

Risović je još jednom briljantno odbranila, ali je gol kasnije postigla Premović. Srbija je do gola stigla preko Janjušević koja se potpuno razigrala – 25:25.

53′ Izjednačenje!!!

Lovrić je nakon dugog napada pogodila za izjednačenje, dok je Risović odbranila još jedna bitan šut – 24:24.

51′ Crnogorke traže tajm-aut, Srbija se primakla

Stioljković i Janjušević su pogodile i Srpkinje su sada u potpunom egalu. Veliki doprinos ima i Risović koja je odbranila čist zicer – 24:23.

48′ Jače odbrane konačno na delu

Agbaba je imala priliku da približi Srbiju na gol zaostatka, ali je Rajčić odbranila, pa su Crnogorke to kaznile i povećale prednost preko Brnović – 24:21.

45′ Nastavlja se goleada nakon tajm-auta

Stoiljković i Janjušević su smanjile prednost, ali su Premović i Pletikosić odgovorile na drugoj strani i lako prošle do gola – 23:20.

42′ Tajm-aut za Srbiju

Bregar želi da motiviše rukometašice, odbrana je bolja, ali ziceri ne smeju da se promašuju više, jer je vremena sve manje.

42′ Blistaju golmani

Risović i Rajčić sve brane u ovim momentima, rezultat ostaje nepromenjen.

39′ Jovanović pocrvenela

Jovanović je na terenu provela smao nekoliko sekundi i dobila je direktna crveni karton nakon grubog faula. Crna Gora je iskoristila sedmerac – 21:18.

39′ Briljantna Radojević, Srbija ne uspeva da preokrene

Radojević je jedina koja u ovom trenutku blista na terenu. Još dvaput je bila precizna za ukupno sedam golova danas. Sa Druge strane Grbić je šutirala precizno i snažno, pa Risović nije imala šanse – 20:18.

36′ Radojević nastvalja gde je Stoiljković stala

Radojević je postigla još dva gola, ali je Crna Gora smirila igru, pa je napravljen višak na krilu gde je neumoljiva Radičević, koja već ima sedam golova – 19:17.

33′ Srbija bolje izgleda nakon pauze 

Jača odbrana i gol Radojević za smanjenje vođstva. Bitne su i čak tri odbrane Risović, koja blista na ovom meču – 18:15.

Prvo poluvreme:

30′ Crna Gora odlučna, Srbija bez odbrane

Dve najbolje Crnogorke, Radičević i Pavićević su ponovo bile na delu i postigle gol nakon dva viška na krilu. Za Srbiju, Lovrić je promašila iz izgledne situacije, dok je prednost smanjila Radojević – 18:14 za Crnogorke.

27′ Srbija pogađa u napadu, ali ne može da obrani ništa

Radičević i Pavićević su neumoljive i obe su postigle po još jedan pogodak za Crnu Goru. Za našu selekciju pogodila je Radojević i to nakon sedmerca koji je sama i izborila – 16:13.

24′ Fenomenalna Stoiljković

Stoiljković je postigla svoj peti gol na utakmici, a Stamenić je praktično promašila prazan gol i propustila šansu da Srbiju potpuno vrati u igru – 14:12 za Crnu Goru.

23′ Efikasno poluvreme, golovi na obestrane

Crna Gora lako pravi višak, a to koristi Jovanka Radičević, koja je do sada dala četiri gola. Za Srbiju su pogodile Liščević, Lovrić i Stamenić sa krila, pa je naša selekcija i dalje u egalu – 13:11.

20′ Bravo! Srbija dala gol sa celog terena

Risović je pogodila sa celog terena, pošto je gol Crne Gore bio prazan. Pre toga Srbiju je u igri držala Stoiljković koja je postigla dva gola zaredom, ali su na drugoj strani uzvratile Radičević i Pavićević – 11:8.

15′ Bregar traži tajm-aut, Crna Gora ne staje

Srpkinje su izgubile nekoliko lopti u napadu, ali su i Crnogorke bile brzoplete. Stamenić je promašila sa krila, dok je Janjušević promašila čist zicer nakon kontre. Pletikosić je uspela da probije odbranu i poveća prednost Crne Gore – 9:5.

11′ Crnogorke ne praštaju

Graovac je obranila dva udarca Crnogorki, ali više od toga nije mogla. Radičević je pogodila iz sedmerca, a nedugo zatim je pogodila i Grbić nakon prodora. Za Srbiju zicer je nakon lepog prodora promašila Liščević, a u strelce se upisala Radojević. Odgovorile su Crnogorke golom Premović za 8:5.

8′ Loše branimo krilnu pozicjiu

Svoj drugi gol na utakmici je postigla Pavićević, dok se za Srbiju razigrala Stoiljković i lepo pogodila sa distance. U narednoj akciji Petrović je promašića drugi zicer za naš tim – 5:4 za Crnu Goru.

6′ Razigrala se krila

Po gol na obe strane razmenile su krilne igračice Pavićević i Stamenić – 4:3 za Crnu Goru.

4′ Srbija konačno postiže pogodak 

Nakon dve izgubljene lopte Srpkinje sus tigle do gola, koji je postigla Janjušević. Crnogorke su iskoristile zicer, koji je ugol pretvorila Brnović, ali su potom promašile.

2′ Crna Gora bolje otvorila meč

Premović je postigla gol za Crnogorke, dok su naše reprezentativke izgubile loptu u napadu – 1:0 za Crnu Goru.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare