Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno s Anortozisom 1:1 u šestom kolu grupe B Lige konferencija.

Partizan može da bude zadovoljan plasmanom u nokaut fazu Lige konferencija, mada u Humskoj u četvrtak uveče mije moglo da se vidi mnogo kvalitetnog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli će igrati dva meča do osmine finala takmičenja, a imaće štošta da zameri svojim momcima Aleksandar Stanojević, jer su neki detalji mogli da odluče meč u korist protivnika.

Partizan je u prvom poluvremenu bio bolji rival i, da nije bilo štucavica u odbrani, crno-beli su lako mogli da odu na pauzu sa prednošću.

Pred meč se štošta nije znalo jer je Rikardo Gomeš iznenada izostao iz startne postave zbog vrtoglavice, a Marko Milovanović je „bačen u vatru“.

To tinejdžeru Partizana nije smetalo da se prikaže u najboljem svetlu i da postigne prvi gol i u Evropi.

Crno-beli su napali loptu od prvog minuta, bili su agresivniji, a Anortozisu je upravo Milovanović prvi zapretio u desetom minutu.

Centrirao mu je Nemanja Jović sa leve strane, Marko se podigao na udarac glavom i gađao je pored gola Anortozisa.

Foto: Starsport

Ostalo je 0:0, a samo tri minuta kasnije meč je prekinut zato što se na terenu našao nezvani gost, crni pas.

To kao da je poremetilo igrače Partizana koji su se „uspavali“ i dopustili Deletiću da uđe u šansu u 15. minutu.

Da u tom trenutku na golu nije bilo Aleksandra Popovića, možda bi Anortozis poveo. Urošević je izgubio korak, uklizao je loše i lopta je stigla do Deletića, koji je šutirao u dalji ugao i Popović mu je paradom odbranio.

Foto: Starsport

Milovanović je u 20. minutu uspeo da se ispravi i glavom postigne pogodak, posle centaršuta Miloša Jojića. Pobegao je Mariosu Antonijadisu i zakucao loptu u mrežu.

Lazar Pavlović je samo pet minuta kasnije imao dobru šansu za 2:0, ali je golman Cur odbranio šut po zemlji sa desetak metara.

Popović je u 33. minutu napravio veliki kiks. Istrčao je na Deletića, faulirao ga bez preke potrebe i nerezonskim potezom i Anortozis je penalom Hristodulopulosa izjednačio na 1:1.

Foto: Starsport

Do poluvremena je Partizan imao još jednu veliku šansu, kada je Urošević izašao sam ispred Cura, a golman je opet bio na visini zadatka i poluvreme je završeno 1:1.

Drugo poluvreme počelo je boljom igrom Partizanovog rivala, u čijem se dresu od 46. minuta našao Slovenac Denis Popović.

Upravo on je na pragu 50. minuta ispratio dodavanje i trk Miloša Deletića, šutirao je iz dobre pozicije i lopta je završila pored stative.

Foto: Starsport

Jović i Jojić su probali da ugroze gol Anortozisa posle sat vremena igre i zaustavljena je ta njihova akcija, nakon čega je Jovića zamenio Filip Holender.

Potpuno „mrtvih“ dvadesetak minuta je usledilo, sa više prekida nego igre, zbog čega su se u jednom trenutku gosti pobunili pred kraj.

Nadoknada je bila od pet minuta, tokom tih pet minuta se ništa specijalno nije dešavalo, jer je Partizan u međuvremenu pojačao odbranu i time obezbedio zlata vredan bod.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Partizan – Anortozis 1:1 (1:1)

(Milovanović 20 – Hristodulopulos 33 p)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Glavni sudija: Giorgi Krušavili

Partizan: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Menig, Jović, Pavlović, Milovanović.

Anortozis: Cur, Hambardžumjan, Arađuri, Antoniadis, Anderson Koreja, Joanu, Artimatas, Hušbauer, Deletić, Varda, Hristodulopulos.

Drugo poluvreme:

90+5 KRAJ! Partizan čeka proleće u Evropi

Crno-beli su drhtali u poslednjih pet, šest minuta, dok je Anortozis napadao, Kristofi je imao veoma opasan šut u završnici a lopta je završila malo pored gola Popovića, jer se odbila od Varde u gol-aut.

85′ Iz Anortozisa se bune

Mnogo prekida sada na obe strane, igrači Partizana ne žure napred i sve nervozniji su Kiprani, koji traže da se sve vreme kod prekida Partizana – štopuje.

Foto: Starsport

80′ Mnogo guranja i duela, propala još jedna šansa

Korner sa desne strane, novi duel i propala šansa Partizana zbog faula pred golom Anortozisa.

74′ Samo izmene, mrtav fudbal

Menja i trener Anortozisa, Kačarava je zamenio Hristodulopulosa, a Deletić je svoje mesto ustupio Kristofiju. Malo fudbala se igra u ovih desetak minuta, ni jedna ni druga ekipa ne stvaraju opasnije šanse, niti u njihovoj igri ima dinamike.

65′ Promene u Partizanu

Holender i Lutovac su na terenu, izašao je Jović zajedno sa Kvinsijem Menigom.

61′ Kakva šteta, Partizan upropastio dobru akciju

Jović je povukao kontru desnim krilom, probao je da pronađe Miloša Jojića koji se ubacivao sa njegove leve strane i prebacio je dva igrača Anortozisa, ali se kiparski tim odbranio.

Foto: Starsport

55′ Solidno se brani Partizan, ali Anortozis bolji u nastavku

Više napadaju igrači tima sa Kipra, odnosno rade to konkretnije, mada se srpski klub za sada dobro brani.

50′ Prete gosti!

Rezervista Popović se našao u prilici za pogodak, šutirao je pored stative nakon dodavanja Deletića. Imao je sreće Popovićev prezimenjak sa gola Partizana.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Šćekić je ušao u igru u timu Partizana od prvog minuta nastavka. Na terenu više nema Lazara Pavlovića. Kod Anortozisa je Joanu izašao, ušao je Popović.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45′ Velika šansa za Uroševića!

Našao se pred golom Anortozisa, izbegao je ofsajd zamku i golman Cur mu je odbranio šut iz blizine.

44′ Opasno je pred golom Partizana!

Saničanin je spasao svoj gol, intervenisao je ispred igrača Anortozisa, pred svojim golom. Da je kasnio delić sekunde da skloni loptu s peterca, Kiprani bi imali skoro siguran preokret u rukama.

40′ Sad se već muče crno-beli

Igra se uglavnom oko kaznenog prostora gostiju, Partizan za sada ne može da ozbiljnije ugrozi gol rivala, koji je posle „poklon“ gola počeo da se brani nešto bolje.

Foto: Starsport

33′ GOL! Anortozis je izjednačio na 1:1

Veliki kiks Popovića, istrčao je na ivicu šesnaesterca, faulirao Deletića na liniji, sudija je pokazao ka beloj tački i Hristodulopulos je po sredini poslao loptu za 1:1. Neshvatljiv potez golmana Partizana.

25′ Nova šansa za Partizan!

Kao da su „namirisali krv“ crno-beli, koji sada napadaju i preko Lazara Pavlovića. Lazar je šutirao sa desetak metara, odbranio mu je golman Anortozisa.

20′ GOOOL! Partizan vodi 1:0

Marko Milovanović je upisao i prvi gol u Evropi! Nema Rikarda, nema problema za crno-bele, pošto Marko pogađa na asistenciju Miloša Jojića. Pored Milovanovića je bio Marios Antoniadis i lopta ga je preskočila.

Foto: Starsport

15′ Velika šansa za Anortozis!

Spasao je Popović svoj gol sjajnom odbranom. Deletić je dobio loptu na desnom boku, Urošević je izgubio korak i okliznuo se u pokušaju da preseče taj pas i zbog toga je Deletić imao otvorenu stranu da šutira sa desetak metara. Nije to uradio dovoljno jako, pa je Popović uspeo da se baci i skine loptu.

13′ Prekinut je nakratko meč Partizana jer je na teren ušao pas

Nepoznato je odakle je simpatična crna životinja ušla na teren stadiona u Humskoj ali je brzo igra nastavljena.

VIDEO: Navijanje Grobara i bakljada navijača Anortozisa

10′ Velika prilika za Milovanovića!

Nije zahvatio loptu glavom kako je hteo, posle centaršuta Jovića sa leve strane. Odigrao je Jović dobro, podigao se Partizanov prvi špic u ovom meču, ali nije „trznuo“ kako treba i gađao je pored gola.

5′ Prvih pet minuta je proteklo u igri na polovini Anortozisa

Domaći tim je agilniji u napadima ka lopti, jasno je da Stanojević neće dozvoliti svojim igračima da prepuste kontrolu kiparskom klubu.

1′ Počeo je meč u Humskoj!

Domaći tim igra u beloj opremi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar