Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpijakos u meču 14. kola Evrolige rezultatom 81:76.

Od samog početka bilo je jasno da će Zvezda ići na pobedu, pošto su na krilima Dejana Davidovca stigli do 9:2, i tu prednost su čuvali čitavim tokom prve četvrtine, ali je od 17:10 Olimpijakos uhvatio ritam i preko Tajlera Dorsija i Saše Vezenkvoa prišao na minus od četiri poena.

PROČITAJTE JOŠ...

Uspeli su crveno-beli da odbiju nalet gostij uu vrate vođstvo na +5 (26:21) trojkom Nikole Ivanovića u prvoj polovini druge deonice, potom i da preko Luke Mitrovića i Nejta Voltersa dođu do 29:26, a u završnici druge deonice Nikola Kalinić je doneo 34:28.

Ipak, maestralna završnica Olijja i trojke Larencakisa i Kostasa Slukasa odvele su Grke na 38:36 nakon 20 minuta igre.

Kada je Saša Vezenkov pogodio trojku za 41:36, činilo se da će Olimpijakos uspeti da se odlepi, ali je Davidovac ponovo zablistao, pogodio trojku, potom još jednu i doneo preokret.

Usledila je rezultatska klackalica sve do kraja, četvrtine, kada je Kalinić fauliran od strane Hasana Martina, klupa dobila tehničku a Zvezda sa penala došla do tri poena viška, 56:53. Moglo je da bude nerešeno, ali je Slukasov koš sa pola poništen jer je u trenutku isteka vremena lopta bila na ruci.

Poslednji nalet Olimpijakos je imao početkom četvrte četvrtine, kada su stigli do 60:58, t ovođstvo su čuvali do 66:64, kada je Volters pogodio trojku, Kalinić potom u dva napada „izmislio“ poene, a „tačku na i“ stavio je kapiten Lazić na 1:02 pre kraja.

Uspeo je Olimpijakos da pogodi trojku, ali ne i da ozbiljnije ugrozi vođstvo crveno-belih, pa je Zvezda došla do velike pobede.

Utakmicu Crvena zvezda – Olimpijakos možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Zvezdu je predvodio Kalinić sa 25 poena, Mitrović je dodao 12, Davidovac je brojao do 11, a Volters i Ivanović su ubacili po 10.

Sa druge strane, Dorsi je ubacio 18 poena.

Crvena zvezda – Olimpijakos 81:76 (19:15, 17:23, 20:15, 25:23)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“; Sudije: Huan Karlos Garsija, Emin Mogulkoč, Hju Tepenije

Crvena zvezda: Volters 10, Davidovac 11, Mitrović 12, Lazić 6, Kalinić 25, Dobrić, Holins 3, Simonović, Ivanović 10, Marković, Kuzmić 4, Cirbes

Olimpijakos: Valkap 3, Ejsi, Doris 18, Larencakis 3, Fol 3, Slukas 12, Martin 8, Vezenkov 12, Printezis 4, Papanikolau 3, Žan-Šarls 2, MekKisik 8

Standings provided by SofaScore LiveScore


40′ Velika pobeda Crvene zvezde – 81:76

Herojski su odigrali crveno-beli, slavili protiv „bratskog kluba“ i došli do šeste pobede u Evroligi.

39′ Zvezda nadomak pobede 78:73

Prvo je Kalinić izveo majstoriju, od tablu stvorio sebi prostor za koš i pogodio posle odbitka, nadovezao se Lazić trojkom za +8.

38′ Katastrofalan potez Davidovca, sreća za Zvezdu – 73:71

Zvezdin krilni centar je bez potrebe faulirao MekKisika pri šutu za tri poena iz gotovo nemoguće pozicije, ali je pogodio samo jedno. Zvezda vodi.

37′ Mitrović uz kontakt, bez faula, nakon finte – 73:69

Nije Slukas pogodio, sa druge strane jeste Mitrović pri isteku napada i to uz čvrst kontakt.

36′ Erupcija u Pioniru, Zvezda za 20 sekundi do totalnog preokreta – 71:69

Prvo je Volters bio precizan za tri, Kalinić je potom bio precizan sa distance za dva, crveno-beli su za 20 sekundi stigli do vođstva od tri poena! Poravnao je Slukas trojkom.

35′ Atraktivno zakucavanje MekKisika, Kalinić sa druge strane sjajan – 64:66

Egal je u Poniru.

33′ Majstorija Nejta Voltersa – 60:60

Čekao je Volters do početka poslednje četvrtine da pogodi iz igre, i to je uradio u situaciji kada je bilo izuzetno važno. Potom je i Luka Mitrović uhvatio loptu nakon promašaja američkog pleja za tri poena, iznudio faul Martina, bio precizan oba puta.

Olimpijakosu poništena trojka sa pola, Zvezda vodi pred završnih 10 minuta

Slukas je za pet sekundi uspeo da dođe do Zvezdine polovine, šutne i pogodi, ali je koš sa pola terena poništen zbog toga što je u trenutku šuta lopta bila na ruci.

30′ Maestralan potez Kalinića, druga tehnička za Olimpijakos – 56:53

Košarkaši Zvezde su na krilima Nikole Kalinića stigli do vođstva. Prvo je pogodio šut zbog tehničke greške koja je klupi dosuđena zbog protesta nakon faula Martina nad Kalinićem, potom bio precizan i dva puta za prekršaj, Zvezda ima +3.

28′ Tehnička za Olimpijakos, Pionir grmi – 53:53

Larencakis je pokušao da iznudi faul Kalinića pri šutu za tri poena, tačnije – da odglumi, što su arbitri primetili i kaznili ga tehničkom greškom. Navijači Zvezde su na to odreagovali burno, Pionir je proključao, a crveno-beli oberučke prihvatili poklon.

27′ Neverovatna trojka Dorsija

Nastavlja bek grčkog tima da pogađa sa distance, sa sedam metara je lopta ušla „kao kap“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

25′ Zvezda vodi – 49:48

Pogađaju i igrači grčkog tima, Dorsi je bio odličan za tri poena, i to iz veoma teške situacije, ali su igrači Zvezde uzvratili i poenima Ivanovića sa linije za slobodna bacanja došli do jednog poena plusa.

23′ Davidovac za tri, majstorija Kalinića – 47:46

Hrabro igraju crveno-beli, pa su preko Davidovca i Kalinića došli do preokreta, i to kako – Davidovac je pogodio svoju treću trojku, potom je i Kalinić postigao neverovatan koš, gotovo u padu.

22′ Dimamično na početku drugog poluvremena – 42:43

Olimpijakos je pogocima sa distance stigao do +5, ali su crveno-beli koševima Davidovca i Lazića uz faul uspeli da dođu do samo jednog poena minusa.

20′ Kraj prvog poluvremena

Nisu uspeli Volters i Kalinić da pogode za tri, Zvezda gubi nakon 20 minuta.

19′ Kalinić dvocifren, trojka Slukasa, Oli vodi – 36:38

Kalinić je pogodio za dva poena, uzvratio je Slukas za tri. Olimpijakos vodi.

18′ Majstorije Kalinića i Markovića – 34:30

Prvo je Kalinić pogodio za tri poena, potom je nakon sjajne odbrane dobio pas preko celog terena i lako poentirao u kontri, ali je Olimpijakos uzvratio preko Žan-Šarlsa i Larencakisa, koji je pogodio trojku.

16′ Veliki promašaj Voltersa – šteta, moglo je da bude maestralno…

Odličnu akciju odigrali su crveno-beli nakon skoka Mitrovića u odbrani. „Pokupio“ je loptu centar Zvezde, Marković preneo, uposlio Dobrića koji je sjajno pronašao Voltersa, ali je plej crveno-belih bio neprecizan, promašio zicer, a Mitrović potom napravio faul.

14′ Trojka Ivanovića za erupciju u Pioniru – 26:23

Olimpijakos je uhvatio priključak, prišli su na minus od dva poena, jedini u tim momentima ko je pogađao u Zvezdi bio je Mitrović, sve do propusta u odbrani koji je Ivanovića ostavio samog na liniji za tri poena, a on pogodio „kao kap“ za +5. Uzvratio je Martin, pa je Olimpijakos smanjio na tri poena razlike.

10′ Zvezda na +4 nakon prvih deset minuta – 19:15

Odlična odbrana pre svega donela je crveno-belima vođstvo koje su čuvali tokom čitave prve deonice, a nakon prvih 10 minuta Zvezda ima četiri poena viška.

8′ Razmena trojki, Zvezda čuva visoku prednost – 17:10

Vezenkov sa jedne strane primakao je Oli na 14:10, ali je uzvratio Kalinić pogotkom za tri poena – Zvezda je ponovo na +7!

7′ Odličan i Kuzmić – 14:7

Prvo je uhvatio loptu pod svojim košem (treći skok), potom pogodio flouterom za 14:7.

6′ Holins za tri – 12:7

Trojkom Papanikolaua Olimpijakos je vođstvo Zvezde od 9-2 smanjio na četiri poena minusa, ali je Ostin Holins pogodio šut za tri poena i vratio Zvezdi prednost od sedam poena razlike, a Dorsi je poenima sa poludistance primakao Oli na pet poena minusa.

3′ Odličan početak crveno-belih – 7:2

Teško da je bolje moglo od ovoga kako je krenulo. Silovita odbrana, raspoloženi Davidovac u napadu koji je ubacio pet poena, crveno-beli imaju +5!

Dobro došli na prenos utakmice 14. kola Evrolige između Crvene zvezde i Olimpijakosa na portalu Nova.rs!

18.55 Zvižduci i aplauzi za košarkaše Olimpijakosa

Košarkaši Olimpijakosa dočekani su mešovitom reakcijom od strane navijača tima sa Malog Kalemegdana. Zvezdaši su igrače svog „bratskog“ kluba delom zvižducima, delom aplauzima.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar