Vaterpolisti Srbije i Hrvatske nisu samo rivali, već i istinski prijatelji već godinama, a za takav odnos definitivno su najzaslužniji selektori Dejan Savić i Ivica Tucak.

Njih dvojica su najpre višegodišnji prijatelji, pa tek onda rival pokraj bazena, što će biti i od 16 časova.

Srbija i Hrvatska igraće u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Mađarskoj, veliki komšijski derbi odlučiće ko ostaje bez medalje ovaj put.

PROČITAJTE JOŠ

A, kada smo već kod medalje, Ivica Tucak je džentlmenski priznao kako je Saviću čestitao odbranu olimpijskog zlata odmah posle finala u Tokiju leta 2021.

„Mi, nažalost, to nismo uspeli, rekao sam to i Dekiju, napisao sam mu poruku odmah po završetku finala: ‘Kad već nisam ja, onda mi je drago da si to ti (olimpijski šampion, prim.aut)’. I ja to zaista mislim“, rekao je jesenas Tucak u ekskluzivnom intervjuu za Nova.rs.

I to je ono po čemu su njih dvojica jedinstveni, šmekeri modernog sporta kakvih nema. Savić je često u Zagrebu, Tucak voli da dođe u Beograd, vaterpolo ih je spojio i održao. I još nešto…

Kako sami priznaju, kada su zajedno najviše pričaju o vaterpolu, ali su teme razne – od pidžame, preko ljubavi i emocija, do taktike van bazena.

„Ništa ne bi trebalo da ruši mostove između ljudi, sport spaja ljude, ne razdvaja ih. Savić je moj prijatelj zauvek“, naglasio je Tucak.

Dejan Savić Ivica Tucak
Foto: Nova.rs/video

Ako postoji prava, najlepša slika sporta, onda je to ona koju čine Ivica Tucak i Dejan Savić.

„Želim da podelim nešto sa vama… Beograd je 2016. bio domaćin Svetskog prvenstva u Areni, bilo je spektakularno. Na otvaranju je bilo više od 20.000 gledalaca, himna Hrvatske se nije čula od zvižduka, bio je navijački floklor i ružne reči… Nakon toga smo igrali utakmica u Rijeci, Splitu, gde toga nije bilo, i zašto to govorim? Došli smo u Beograd 2019. godine, igrali smo finale Svetske lige u nezapamćenom potopu na Tašmajdanu, a pri intoniranju hrvatske himne pred oko 6-7.000 ljudi ceo bazen je aplaudirao na kraju. Mislim da smo Deki i ja doprineli nekako tome iskrenim, prijateljskim ponašanjem, i meni je to poruka i pobeda sporta“, naveo je Tucak za naš portal u oktobru prošle godine.

I dok su „tu negde“, pokraj bazena, ali i u kafani, na ručku, seminaru, uvek će biti primer svima.

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar