Foto: EPA-EFE/Sandor Ujvari HUNGARY OUT

Veliki derbi i sudar prijatelja.

Kada se pojavio promil šanse da Srbija i Hrvatska odmere snage u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u vaterpolu, svi su sa nestrpljenjem isčekivali taj dan.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je u četvrtfinale došla kao prvoplasirana u grupi, dok je Hrvatska kao druga morala da igra osminu finala sa Gruzijom, ali je lako rešila susret i sada protiv naših momaka od 16.00 igra veliki vaterpolo klasik.

Meč možete gledati u direktnom prenosu na prvom programu RTS-a, a detalje možete da pratite i na Nova.rs.

Poslednji duel dve ekipe su oigrale na Olimpijskim igrama u grupnoj fazi i dobili suga Hrvati sa 14:12, ali se na kraju zlatom okitila Srbija.

Pre toga „delfini“ su tri puta potopili „barakude“, ali u ovom duelu neće biti popravnog. Pobednik ide u borbu za medalje, poraženi se vraća kući.

U oba tabora vlada optimizam, a Hrvati vide sebe kao favorite.

„Mi nikada nismo bežali od pritiska, niti bilo čega drugog. Nek priča ko šta hoće, mi ćemo se baviti nama. Okolo neka se priča, svako na to ima pravo. Mi nećemo da pričamo unapred, idemo da igramo i pričaćemo u bazen“, rekao je Branslav Mitrović.

Ekipe će predvotiti selektori Dejan Savić i Ivica Tucak koji su veliki prijatelji privatno, pa će ovaj duel imati poseban začin.

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar