Foto: Printscreen/RTS

Danilo Ikodinović, proslavljeni vaterpolo reprezentativac Srbije, odlučio je da se oglasi javno povodom protesta protiv Rio Tinta i onoga što se ovog jutra desilo u jutarnjem programu RTS.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković, Milica Mandić, Jovana Preković, Mirko Ivanić, Aleksandar Atanasijević, Mijat Gaćinović, Vujadin Savić, Sonja Vasić, Nemanja Nedović, Mihail Dudaš, Uroš Medić… Samo su neki od viđenijih sportista koji su rekli šta misle o rudniku litijuma.

Ikodinović je odlučio da reaguje nakon dešavanja iz studija o kome priča čitava država.

„Ne trebaju nam najbolji sportisti sveta da daju podršku ukoliko to ne žele. Još par ovako hrabrih ljudi na RTS i to nam je dosta. #USTANAK,“ napisao je Ikodinović uz vest koju je objavila Nova.rs.

Podsetimo, mladi glumci iz serije „Nečista krv“ Marko Grabež i Nedim Nezirović su gostujući u Jutarnjem programu RTS-a pozvali građane na ekološki protest u subotu. Oni su iskoristili priliku da na pitanje gde publika može još da ih gleda, navedu i ulogu „građana“.

„Možete nas gledati u subotu u 14 časova gde nećemo biti samo Nedim i ja, mi smo samo građani u toj ulozi i neće biti dvadesetak ljudi, biće mnogo više, oko 30 hiljada i više, tako da pozivamo građane na proteste na sve mostove Beograda i šire, u čak 50 gradova Srbije“, poručili su Grabež i Nezirović.

Ovakav odgovor je zbunio voditeljku programa koja se vrlo brzo zahvalila glumcima i završila emisiju.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare