Foto: Tanjug-AP Photo/Thibault Camus

Maks Ferstapen je u Parizu zvanično krunisan za svetskog šampiona Formule 1, trofej je dobio na FIA gala svečanosti u Luvru od odlazećeg predsednika Žana Toda.

PROČITAJTE JOŠ

Pošto je Mercedes ranije tokom dana najavio da se neće žaliti, Ferstapen je sto posto siguran da njegova titula više ne može biti u opasnosti.

,,Bila je luda poslednja trka. Da mi je neko predstavio ovaj scenario, verovatno bih imao srčani udar. Sada sam postigao svoj životni cilj, ono što ću dalje postizati biće samo bonus“, rekao je Maks na svečanosti.

Ferstapen je svoju priču već opširno ispričao početkom večeri na konferenciji za novinare, na kojoj se pridružio i šef Red Bul tima Kristijan Horner.

Na godišnjem zatvaranju trkačke sezone, zbog nezadovoljstva stanjem u odlučujućoj trci, nisu došli Mercedesovi čelnici Luis Hamilton i Toto Volf. Tehnički direktor Džejms Alison preuzeo je počasti u ime ekipe.

Maks je uživao u društvu devojke Keli Pike, a trofej je primio od Žana Toda, koji će podneti ostavku na mesto predsednika FIA posle tri mandata u 75. godini.

Tu je bio i Valteri Botas, ali nije bilo ni traga od Hamiltona, koji je na svečanosti proglašen za ličnost godine.

„Bila je to sjajna borba sa Luisom, jednim od najboljih vozača u sportu. Gurali smo jedan drugog do krajnjih granica, a ponekad smo išli preko ivice. Ali cenimo jedni druge. Radujem se što ću se ponovo takmičiti sa njim sledeće sezone.”

BONUS VIDEO Maks Ferstapen osvojio titulu prvaka sveta u Formuli 1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar