Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Odbojkašice Vakifbanka šampionke su Turske, ali bez konačne treće pobede u seriji finala, zbog koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Vakifbank je protiv Fenerbahčea vodio sa 2-0 u finalnoj seriji, trećeg meča nije bilo zbog koronavirusa u timu Fenera, koji vodi Zoran Terzić.

U drugom meču je Fener igrao bez pet igračica, onda su pozitivan nalaz dobile još tri odbojkašice, pa je Terzić znao da je tu kraj nadama.

Titula je otišla u ruke Maje Ognjenović i Milene Rašić.

„U sredu su stigli pozitivni nalazi za još tri igračice i tri člana stručnog štaba, pa smo već tada svi znali da je to kraj sezone. Nažalost, sve je završeno na ovaj način, a znali smo da će u jednom trenutku korona ući i u našu ekipu, kao što je to bio slučaj sa drugim timovima na početku sezone. Nas je korona zakačila na kraju, kad je bilo najvažnije, na finalnom turniru Kupa i u završnici plej-ofa. Nismo mogli protiv više sile i jedino je važno to, što su sve devojke zdravstveno dobro. Bila je to čudna sezona, u kojoj smo, kao i svi, više razmišlja o koroni, nego o odbojci“, rekao je Terzić za Sportklub.

Vakif je 12. put prvak Turske, a Maja Ognjenović je deveti put postala nacionalna šampionka. To je učinila u pet zemalja, ovo joj je prva titula u Turskoj.

Milena Rašić je četvrti put prvak Turske, bila je šampionka Francuske četiri puta sa Kanom.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar