Evropsko prvenstvo u rukometu, utakmica Srbija - Hrvatska.
Evropsko prvenstvo u rukometu, utakmica Srbija - Hrvatska. Foto:EPA-EFE/Tibor Illyes

Uskoro kreće glavna stvar.

Rukometaš Srbije Bogdan Radivojević izjavio je da će prijateljski mečevi sa Češkom biti dobra priprema za duel baraža za Svetsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Ðerone okupili su se prvi put nakon Evropskog prvenstva održanog u januaru i u punom sastavu u Kragujevcu se pripremaju za naredne izazove koji su pred njima.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon nekoliko dana treninga u Kragujevcu kreću put Žubrija, gde će odigrati kontrolne mečeve sa selekcijom Češke (18. i 19. mart), kao generalnu probu pred utakmice u aprilu.

„Radujemo se zbog svakog novog okupljanja reprezentacije, mislim da se se to može videti po nama. Spremamo se za dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Slovenije. Utakmice sa Češkom su poslednje provere pred baraž mečeve u aprilu. Spremamo se punom parom i mislim da ćemo odraditi taj zadatak na visokom nivou i na najbolji mogući način.Češka ima novog trenera, videćemo kako će igrati, verovatno će promeniti stil igre. Nama će ovi mečevi dobro doći za uvežbavanje sa aprilske mečeve“, rekao je Radivojević za sajt RSS.

Za mesec dana „orlove“ očekuju mečevi baraža za Svetsko prvenstvo, a Srbija će igrati sa boljim iz mečeva između Slovenije i Italije koji su na programu tokom ove nedelje (16. i 20. mart).

„Za Sloveniju ćemo sigurno raditi temeljne video analize i pripremu taktike. Naravno, pratićemo i obratićemo pažnju na mečeve između Slovenije i Italije, videćemo šta će biti novo na šta treba da obratimo pažnju u selekciji Slovenije nakon dolaska novog selektora i nadamo se najboljem“, itakao je Radivojević.

BONUS VIDEO Navijači Hrvatske i Srbije u Mađarskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar