Foto: FIBA basketball

Muška košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u drugu fazu Svetskog prvenstva, pošto je u Džakarti savladala Brazil sa 96:78 (21:22, 29:20,14:17, 32:19), u utakmici drugog kola grupe G.

Aktuelnog svetskog prvaka do pobede je vodio Santijago Aldama sa 15 poena, Vili Ernangomez je imao poen manje, uz pet skokova, dok je Huan Nunjez dodao 13 poena, uz sedam skokova i pet asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

U reprezentaciji Brazila bolji od ostalih je bio Bruno Kaboklo sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 11 skokova, dok je novi košarkaš Crvene zvezde Jago Santos postigao 14 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Španci su tokom prvog poluvremena imali većih problema sa Brazilom, koji je držao priključak do treće četvrtine, pre nego što je u četvrtoj tim aktuelnih šampiona sveta i Evrope preuzeo konce igre u svoje ruke i lagano završio posao.

Španija ima maksimalan učinak posle dva kola, Brazil i Obala Slonovače imaju po pobedu i poraz, a dva poraza je zabeležio Iran.

U poslednjem kolu grupne faze Španija u sredu igra sa Iranom, a Brazil se sastaje sa Obalom Slonovače.

Plasman u drugu fazu izborila je i selekcija Sjedinjenih Američkih Država, koja je danas u Manili pobedila Grčku sa 109:81 (23:19, 27:18, 29:19, 30:25), u utakmici drugog kola Grupe C.

Standings provided by Sofascore

Ostin Rivs je bio najefikasniji u selekciji SAD sa 15 poena, uz šest asistencija i pet skokova, a Džejlen Branson i Entoni Edvards su postigli po 13 poena.

Jorgos Papajanis je za selekciju Grčke postigao 17 poena, dok je Nikos Rogkavopulos dodao 14 poena.

SAD ima skor 2/0, Grčka i Novi Zeland imaju polovičan učinak, a Jordan je jedini bez pobede u ovoj grupi.

U sredu se sastaju SAD i Jordan, odnosno Grčka i Novi Zeland.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Pešić posle pobede Srbije nad Portorikom na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar