Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Vreme je za osvetu

Foto:Nova.rs

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije u petak od 10 časova po srpskom vremenu (16.00 po lokalnom) igraće na startu I grupe protiv Italije, dok se u nedelju (14.00 po srpskom, 20.00 po lokalnom) sastaju sa Dominikanskom Republikom na Mundobasketu.

I vreme je za osvetu… „Azuri“ su nam mnogo dužni, jer su nas pobedom ostavili bez Olimpijskih igara u Tokiju, dok su nas prošle godine u osmini finala izbacili sa Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ

Italijani ne kriju koliko veliki problem su napravili sebi porazom od Dominikanaca u prvom delu turnira, zato će morati baš da grizu protiv „orlova“ koji su sa maksimalnih 3-0 prešli u drugu fazu.

I sve je jasno, obe pobede nas sa prvog mesta vode u četvrtfinale i to verovatno znači izbegavanje Amerikanaca sve do potencijalnog finala.

Prvo Italija, a zanimljiva situacija stiže nam iz Manile. Nema mnogo srpskih navijača ovde, ali dovoljno s obzirom da smo na drugom kraju sveta.

Ima čak i onih koji su boravili u istom hotelu sa Italijanima, jedan od njih je Milan iz Australije, koji je bio na ručku pored stručnog štaba „azura“ i nije mogao da veruje šta čuje.

Jednostavno, selektor Đanmarko Poceko i njegovi saradnici pred svima su pola sata pričali o igri košarkaša Srbije i špijunaža nije mogla da se izbegne.

Milan nam je ispričao da je Poceko sa timom najveći deo vremena proveo komentarišući isključivo igru trojice naših lidera i kako ih treba neutralisati – Bogdana Bogdanovića, Nikolu Milutinova i jednog od Jovića.

Jasno je i zašto, Bogdan je lider ovog tima, Milutinov blista na Svetskom prvenstvu, Nikola Jović takođe igra fantastično, a Stefan Jović pruža partije na evroligaškom nivou.

Pobedili su nas Italijani nedavno na Akropolis kupu kad smo ispustili plus 17, ali su svesni da će ovaj meč imati potpuno drugačiju dimenziju. Čak je i plejmejker Marko Spisu posle njihovog meča sa Filipinima samo krenuo da priča o Srbiji.

Verujemo da ćemo se ovaj put na kraju mi radovati, vreme je.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar