Foto:REUTERS/Eloisa Lopez

Svetska kuća košarke je izbacila novi poster.

Tri utakmice, tri pobede, to je bio učinak Srbije u grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom, pa je tim Svetislava Pešića prošao u narednu fazu Mundobasketa sa maksimalnim učinkom.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada ga čekaju okršaji sa Italijom i Dominikanskom Republikom, koje su iz grupe A prošle dalje sa prva dva mesta, pa se sa zebnjom čeka hoće li „orlovi“ moći da se revanširaju „azurima“ za poraze iz kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju pretprošle, Evrobasketa prošle i Akropolis kupa ove godine.

U međuvremenu je FIBA izbacila novi poster sa ekipama koja idu dalje, a na njemu se najbliži trofeju, makar vizuelno, našao Bogdan Bogdanović.

Kapiten Srbije je briljirao protiv Južnog Sudana, dok se uz njega našao Luka Dončić, a odmah iza Vili Ernangomez i Entoni Edvards iz Španije odnosno Sjedinjenih Država.

Nije poznato da li je to sada kompenzacija prema Srbiji jer je FIBA na naslovnoj fotografiji pred prvenstvo u prvi plan stavila Dončića i Rudija Gobera, baš kao i Laurija Markanena, dok nijednog predstavnika Srbije, ili Španije nije bilo.

Goberova Francuska je u međuvremenu ispala, baš kao i Filipini Džordana Klarksona, ili Markanenova Finska. Time se možda „otvorilo“ mesto i za nekog predstavnika Srbije koje je zauzeo njen lider na ovom prvenstvu.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO „Oni spavaju i sanjaju“: Pešić prekinuo Bogdanovića, kapiten „orlova“ nije mogao da dođe sebi od smeha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar