Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bek Srbije srećan zbog sjajnog rezultata.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Vanja Marinković, reprezentativac Srbije, meč protiv Južnog Sudana (115:83) završio je sa deset poena i pomogao „orlovima“ da zauzmu prvo mesto grupe B, a po završetku meča istakao je da je upravo to i najvažnije.

PROČITAJTE JOŠ...

„Prvi smo u grupi što je najbitnije. Dobro smo odigrali. Oni su fizički dosta jaka i zahvtevna ekipa, Igraju dobru odbranu, imaju dobar sistem i znali smo šta će da igraju. Spremili smo se dobro za njih. Bilo je nešto malo gore-dole u prvom poluvremenu, ali smo mi igrali svoju igru. Trčali smo i na kraju smo slavili. To je najbtinije realno. Da smo prvi i da idemo dalje“, rekao je Marinković.

Posebno se osvrnuo na fizičku snagu rivala:

„Jeste, stvarno su i visoki i veliki i snažni. U piku non stop iskaču, bilo je teže sa njima igrati nego prošli meč. Ali opet što se kaže da smo se spremili i dobro je.“

Osvrnuo se i na to šta je presudno kod ovakvih mečeva:

„Veliki oprez kod ekipe, teško je kad nemaš egal…“

Istakao je Marinković da je dobro to što nije sve išlo baš lagano:

„Dobro je bilo što smo i protiv Portorika pre dva dana malo pali i što smo sad osetili malo čvrsto. Tako da igramo sledeću sa Italijom, znamo kakvi su. Znamo da će biti čvrsti, da će biti teško, ali idemo.“

Na to se nadovezao prokomentarisavši reči Marka Spisua, koji je nakon meča protiv Filipina rekao da njegovu selekciju čeka važna utakmica protiv Srbije:

„Pa dobro, mi stvarno to ne gledamo niti pratimo šta ko priča. Bitan nam je bio Sudan, a sutra malo odmora, malo treninga da se još malo uigramo da odigramo sa njima. Stvarno ne znam šta je rekao Spisu i mislim da niko ne gleda. Samo gledamo sebe i gledamo dalje“, zaključio je Marinković.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar