Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Odigrano je pet mečeva u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a Malme je golom Veljka Birmančevića savladao Rendžers sa 2:1.

Malme je na svom terenu iznenadio škotski Rendžers i sa rezultatom 2:1 će ići na revanš u Glazgov. Junak pobede švedske ekipe, bio je bivši fudbaler i vezni igrač Čukaričkog Veljko Birmančević, koji je postigao gol i zabeležio asistentciju, protiv neugodnih Škota, koji su imali blagu statističku prednost, ali su tek u nadoknadi drugog poluvremena uspeli da smanje prednost na 2:1 golom Stivena Dejvisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Monako je na gostovanju u Pragu, protiv Sparte slavio sa 0:2 i na taj način znatno umanjio nade Čeha da mogu da se domognu poslednjeg kola kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje. Strelci su bili mladi Aurelijen Čuameni u 37. minutu i Kevin Voland u 59. minutu.

Monako će u narednoj fazi igrati protiv pobednika meča Genk-Šahtjor, a tamo su u prvom duelu Ukrajinci uspeli da u veoma neizvesnom meču i nakon preokreta pobede na gostovanju u Belgiji. Junak pobede bio je Alan Patrik koji je u 81. minutu postigao pobednički gol.

Vicešampion Holandije, ekipa PSV-a bila je ubedljiva protiv danskog Midjilanda i na svom terenu zabeležila pobedu od 3:0 i veliku prednost pred putovanje u Dansku. Strelci za domaćina bili su Madueke, Gece i Gakpo, a Zahavi je imao dve asistencije.

Jedini remi za sada, bio je na utakmici između Kluža i Jang Bojsa, koji je odigran u Rumuniji. Konačan rezultat je bio 1:1, a on je postavljen u 93. minutu, nakon gola Vinsenta Siera, fudbalera Jang Bojsa.

Revanši se igraju za sedam dana, kada će se i definitivno znati ko će sa kim igrati u direktnom duelu za grupnu fazu Lige šampiona.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA 3. KOLO:

Malme – Rendžers 2:1 (0:0)

(Riks 47, Birmančević 49 – Dejvis 90+5)

Sparta Prag – Monako 0:2 (0:1)

(Čuameni 37, Voland 59)

Genk – Šahtjor 1:2 (1:0)

(Onuaču 39 – Tete 63, Patrik 81)

PSV – Midjiland 3:0 (3:0)

(Madueke 19, Gece 29, Gakpo 32)

Kluž – Jang Bojs 1:1 (1:0)

(Manea 4 – Siero 90+3)

Crvena zvezda – Šerif 1:1 (1:1)

(Dioni 45+1 – Kastanjeda 33)

Olimpijakos – Ludogorec 1:1 (0:0)

(Kamara 87 – Despodov 50)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar