Foto: AP Photo/Michael Dwyer

Godine nisu prepreka.

Lebron Džejms nastavlja da dokazuje da su godine smao broj i svoj pohod ka istoriji u kojoj je njegovo ime odavno zapisano. Zvezda Lejkersa je u mečeu za infarkt u kojem je njegov tim ana gostovanju savladao Njujork Nikse posle produžetaka sa 129:123 došao još korak bliže rekordu za koji se verovalo d anikada neće biti oboren.

#related-news_0

Njemu fali smao još 89 poena da dostigne legendarnog KArima Abdula Džabara na čelu liste najboljih strelaca svih vremena.

Legendarni Džabar je u karijeri postigao 38.387 poena i postavio rekord za koji se mislilo da nikad neće biti srušen.

Džejms je u pobedi protiv Niksa zabeležio tripl-dabl i postao prvi igrač u istoriji koji je to uradio u 20. sezoni igranja košarke.

Utakmicu je završio s 28 koševa, 10 skokova i 11 asistencija, što znači da je trenutno na 38.299 postignutih koševa, a s obzirom na ovosezonski prosjek od 27.2 poena po utakmici očekuje se da rekord preuzme 9. februara u meču protiv Milvokija mada ovim tempom to može da bude i ranije.

Pored nastavka lova na Džabara i vrha liste NBA strelaca, Džejms je na utakmici protiv Niksa stigao i do četvrtog mesta liste najboljih asistencija svih vremena. U Medison Skver Gardenu podelio je 11 asistencija, čime je prestigao Marka Džeksona (10.334 asistencije u karijeri) i Stiva Neša (10.335) i sada je sa 10.338 asistencija na četvrtom mestu na toj listi.

BONUS VIDEO Lazarević posle poraza od Virtusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare