Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kino Kolom, košarkaš Crvene zvezde, za "Radio Marka" je govorio o novoj karijernoj avanturi posle odlaska iz Valensije.

PROČITAJTE JOŠ

Kolom je 2019. godine postao prvak sveta sa reprezentacijom Španije, bio je u 12 odabranih, ali u klupskoj karijeri, imao je zanimljiv put.

U Valensiju je došao 2019. i nije ostavio veliki trag, pre toga je igrao za Uniks i Bahčešehir, sada je u Crvenoj zvezdi i nada se da će imati više sreće.

Iako je poznato koliko je španska liga jaka i da mnogi ne žele da se odreknu igranja u svojoj zemlji, Kolomu ne predstavlja problem da dođe u Srbiju ili Tursku.

„Nadam se da i ovde mogu da igram dobro kao što sam igrao pre u inostranstvu. Na drugim mestima sam dobijao ulogu koja mi je najviše odgovarala i osećao sam se prijatnije i voljenije. U Valensiji nisu verovali u moj stil i nisu mi dali obećanu ulogu. Ako me ne želite, potpišite onda igrača sa drugim karakteristikama“, bio je ogorčen Kolom u razgovoru za španski medij.

On je posebno pohvalio Srbiju u odnosu na Tursku ili Rusiju.

„Adaptacija je dobra, ljudi mi mnogo pomažu i od svih mesta na kojima sam bio, ovo najviše liči na Španiju. Strah koji sam imao od povratka u špansku ligu, potvrdio se za dve nedelje. Već sam video da stvari ne idu u pravcu koji sam želeo“, dodao je Kolom, rekavši da se nije osećao šikanirano, samo nedovoljno iskorišćeno.

Iako nije igrao, selektor Skariolo mu je ukazao priliku u kvalifikacijama.

„Bio je to lep gest i zbog toga je reprezentacija porodica. Te su me igre ponovo vratile u žižu i od tada su počeli da me zovu timovi. Nadam se da će uskoro biti i publike“, zaključio je Zvezdin Španac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar