Partizan vs Crvena Zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Nakon završetka sezone u ABA ligi, gde je Crvena zvezda pobedom nad Partizanom od 3:0 u seriji stigla do sedme šampionske titule, pažnja košarkaške javnosti u Srbiji prebačena je na terene u Superligi Košarkaške lige Srbije, gde će se za titulu šampiona boriti Partizan, posle dve godine odsustva iz takmičenja, Mega, FMP Železnik, dok titulu brani osmostruki uzastopni šampion, Crvena zvezda.

Polufinalna serija biće odigrana od 24. do 30. maja, a snage će odmeriti Partizan i Mega, odnosno Crvena zvezda i FMP, dok će u finalnoj seriji igrati dve ekipe koje prve dođu do dva trijumfa.

Partizan u seriju sa Megom ulazi nakon neuspeha u finalu ABA lige, pa će crno-beli pokušati da se okite bar jednim trofejem. TIm iz Humske u sezonama 2021/2022 i 2022/2023 nije igrao završnicu domaćeg šampionata, te će ovo biti povratak u borbu za trofej najboljeg tima u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvi duel polufinalne serije protiv Mege na programu je 24. maja od 18.30, druga utakmica zakazana je za tri dana kasnije, a domaćin će biti Mega, dok će eventualna majstorica biti odigrana pred Partizanovim navijačima 30, maja sa početkom od 18.00.

Partizan ima šansu da dođe do devete titule od osamostaljenja Srbije a ukupno 22. u istoriji kluba i da, paradoksalno, pretekne, ali ida se približi Crvenoj zvezdi.

Naime, crno-beli su sa Zvezdom poravnati po broju titula otkako se igra prvenstvo Srbije, dok je Zvezda po ukupnom broju trofeja ispred crno-belih sa 23.

Željko Obradović je odlučio da, pored Frenka Kaminskog koji je već otišao u Sjedinjene Američke Države, ne računa na Džejmsa Nanelija i Pi Džej Doužera:

„Počinjemo Košarkašku ligu Srbije u situaciji koja je previše delikatna što se nas tiče, imamo dosta povređenih igrača i nekih drugih problema. Ali u kojoj god situaciji da se nalazimo uvek je najvažnije da igrači i mi reagujemo na pravi način i da pokažemo sve ono što imamo unutra, da damo sve od sebe, i da igramo najozbiljnije Košarkašku ligu Srbije, to je jedina želja koju imam“, rekao je Obradović.

Sastav Partizana za Superligu KLS

Džejlin Smit, Zek Ledej, Savo Drezgić, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Kevin Panter, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Dimitrijević, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka, Bruno Kaboklo

U drugom polufinalu Crvena zvezda će preko FMP-a pokušati da dođe do finala, a potom odbrani domaći teren u borbi za devetu vezanu titulu.

Crveno-beli će u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekati FMP 24. maja od 20.30, drugi meč je na programu 27. od 18.00, dok je eventualna majstorica zakazana za 30. maj od 20.00.

Janis Sferopulos je odlučio da se zahvali trojici stranaca – Džavonteu Smartu, Majku Tobiju i Frediju Gilespiju, a kako je van tima Adam Hanga zbog povrede, izbor za Grka na klupi tima sa Malog Kalemegdana, bar gledajući status u ekipi prethodnih nedelja, nije bio previše težak –  Zvezdin inostrani „četverac“ u borbi za devetu vezanu titulu prvaka srbije će činiti Rokas Giedraitis, Trej Tompkins, Džoel Bolomboj, te MVP finalne serije ABA lige, Jago dos Santos.

Sastav Crvene zvezde za Superligu KLS

Stefan Lazarević, Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Branko Lazić, Džoel Bolomboj, Dalibor Ilić, Nemanja Nedović, Rokas Giedraitis, Jago dos Santos, Nikola Topić, Trej Tompkis, Relja Radovanović, Andrej Kostić, Stefan Marjanović

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar