Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic /Starsport

Crvena zvezda je objavila da su svi igrači, članovi stručnog štaba i menadžmenta testirani i negativni na koronavirus.

“Kao klub koji je i na ovaj način pokazao da je izuzetno odgovoran, koji brine o zdravlju igrača, svih zaposlenih, ali i društvu u kome živi i radi, očekujemo isto od ostalih u narednom periodu i to u skladu sa propisanim procedurama. Bez odgovornosti svih, smatramo da nema nikakve svrhe da se ponovo vraćamo na teren i rizikujemo zdravlje svih aktera jedne košarkaške utakmice”, navodi se u saopštenju Zvezde.

Kako se dodaje, testiranje je objavljeno po svim procedurama i klub ga smatra prvim i najneophodnijim korakom kako bi moglo da se razmišlja o početku priprema.

PROČITAJTE JOŠ

Igrači crveno-belih su obavili testiranja opterećenja kako bi se proverila fizička sprema posle dvomesečnog karantina.

“Bez obzira na dobre vesti koje smo dobili u ponedeljak, Crvena zvezda takođe mora da konstatuje da su ostali osnovni parametri rezultata igrača dobijeni analizom krvi i urina zabrinjavajući, i zahtevaju posebnu pažnju u daljem trenažnom procesu igrača. Opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takođe došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti. Očigledno je da je dvomesečna pauza ostavila veliki trag na našim igračima, koji su kao i svi građani Srbije, bili u kućnoj izolaciji tokom vanrednog stanja”, dodaju iz Zvezde.

Klub će, dodaje se, u narednom periodu vrlo oprezno, u skladu sa svim preporukama, pristupiti povratku na teren.

Pripreme će se od utorka biti na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar