Džejlen Adams
Džejlen Adams; Foto: Screenshot Youtube Manolo 77

Crveno-beli su rešili i najvažnije pitanje organizatora igre.

Izbor je pao na Džejlena Adamsa, 26-godišnjeg plejmejkera koji je prošle godine igrao u Sidnej Kingsima i bio MVP prvenstva Australije.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je na Tviteru potvrdila da će uskoro objaviti pojačanje, a u pitanju je upravo ovaj Amerikanac.

Tokom srednje škole je igrao  za Maunt Sent Džozefu, a zatim je na koledžu nastupao za Sent Bonavečr. Nije izašao na draft NBA lige 2018. godine, ali se ipak našao u najjačoj ligi na svetu.

Na 34 meča je nosio dres Atlante Hoksa, a prosečno je beležio 12,6 minuta na parketu, 3,2 poena, 1,9 asistencija i 1,8 skokova. Na debiju u Razvojnoj ligi je ubacio 23 poena.

U razvojnom timu Milvoki Baksa je postigao 36 poena protiv Grand Rapids Drajva, dok je 14 asistencija podeljeno na meču sa Kantonom. Za Viskonsin Herd je prosečno beležio 21,5 poena i 5,4 asistencija po meču.

Odlazak u Australiju pokazao se kao pun pogodak, jer je obeležio sezonu igrajući za klub kome je pomogao da dođe do četvrte titule prvaka Australije i dobio priznanje (MVP) koje su pre pre njega osvajali Endrju Bogut i Džašon Tejt sada igrač Hjuston Roketsa.

Adams je sedmo pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana pred novu sezonu, nakon Nedovića, Martina, Holanda, Ilića, Petruševa i Bentila.

BONUS VIDEO Intervju – Čović: Neprekidno razmišljam da odem iz Zvezde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare