Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli otkrili odakle dolaze prihodi.

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je finansijski izveštaj za poslovanje za sezonu 2021/2022, zaključno sa 1. junom 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema podacima koje je Zvezda objavila na svom zvaničnom sajtu, crveno-beli su u sezoni na izmaku od grada Beograda prihodovali 2.483.707,82 evra, što je četiri puta više u odnosu na prošlu godinu, kada je ta suma bila 677.427,20 evra.

Takođe, od državnih preduzeća Zvezda je dobila pola miliona evra manje u odnosu na sezonu pre, 2.739.944,27. Procentualno gledano, od države su crveno-beli popunili 60 odsto budžeta, dok ostatak pokrvaju sponzorstva, donacije, obeštećenja, ulaznice…

„U izveštajima koji su na raspolaganju svim zvezdašima, ali i celokupnoj javnosti, nalaze se svi prihodi kluba (prikazani kroz period od 2011. godine i pojedinačno po sezonama) od državnih preduzeća, donacije, kao i kompletna struktura prihoda od sponzora, donacija, prihoda od ulaznica, obeštećenja, takođe i prihodi od države, grada Beograda i njihov procentualni udeo u budžetu KK Crvena zvezda počev od 2011. godine kroz 12-godišnji period i pojedinačno za svaku od 11 sezona“, navedeno je u saopštenju tima sa Malog Kalemegdana.

Takođe, Zvezda je istakla i da je glavnica duga za porez 572.579 evra.

Foto: KK Crvena zvezda.
Foto: KK Crvena zvezda.
Foto: KK Crvena zvezda.
Foto: KK Crvena zvezda.
Foto: KK Crvena zvezda.

BONUS VIDEO Ludo slavlje igrača i navijača Zvezde ispred Pionira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare