KK Crvena zvezda, KK Panatinaikos
KK Crvena zvezda, KK Panatinaikos; Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde kreću u nastavak evroligaškog takmičenja u najboljem mogućem raspoloženju, kao osvajači Kupa Radivoja Koraća.

Tim Dejana Radonjića u petak u 20.00 gostuje grčkom Panatinaikosu, a teško da postoji bolji impuls za atinski duel od osvajanja trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli imaju priliku da potvrde veliki trijumf iz Beograda u prvom delu sezone, u kom su deklasirali Panatinaikos sa 81:48.

Bila je to najubedljivija pobeda kluba u istoriji Evrolige, ujedno, to je bio i najveći poraz „Zelenih“ u najjačem kontinentalnom takmičenju, nikada do dolaska u halu Aleksandar Nikolić nisu pretrpeli debakl od čak 33 poena razlike.

Za razliku od Zvezde, Panatinaikos u meč ulazi posle izgubljenog Kupa od najvećeg rivala Olimpijakosa u finalu sa 81:73, pa će biti drugačiji i ambijent u kom se dočekuje ekspedicija Dejana Radonjića.

Poseban kuriozitet meča biće činjenica da će se Zvezda suočiti sa dvojicom svojih nekadašnjih igrača, Nemanjom Nedovićem i Stefanom Jovićem, a nema sumnje da će njihovi saigrači biti posebno željni revanša Zvezdi za istorijski debakl u Beogradu.

KK Crvena zvezda, KK Partizan
KK Crvena zvezda, KK Partizan; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Takođe, Zvezda je u poslednjih pet utakmica pobedila Panatinaikos, četiri su evroligaške, jedna je bila letošnja prijateljska, u kojoj je atinski gigant pao sa 83:55.

Pokazao se Panatinaikos kao redovna „mušterija“ crveno-belih i zbog toga će posebno biti zanimljiv spektakl koji će biti ekskluzivno prenošen na Sportklubu 2, uz studijsku najavu koja počinje u 19.20, 40 minuta pre utakmice.

Posle ove utakmice, Zvezde čeka Fenerbahče u neobičnom terminu zbog odlaganja duela kada je tim Dejana Radonjića bio desetkovan zbog koronavirusa.

Šampion ABA lige čeka turskog velikana već u nedelju u 21.00 i željan je revanša jer je u Istanbulu izgubio posle drame, u neizvesnoj završnici sa 61:57.

Foto: Starsport

Najbolju evroligašku košarku i susrete Crvene zvezde sa Panatinaikosom i Fenerbahčeom gledajte samo na Sport Klubu uz SBB – meč mogu da prate svi korisnici, ali i oni koji nisu, uz EON Sport paket preko bilo kog interneta za 799 dinara mesečno bez ugovorne obaveze.

Posle nacionalnih Kupova, kreće rasplet u Evroligi i polako se približavamo najvažnijim utakmicama i ispitima u kojima se rešava sezona – vreme je za uživanje uz TV i dupli evroligaški program ove nedelje!

BONUS VIDEO: Akcija košarkaša Crvene zvezde i koš Ognjena Kuzmića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar