Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Veličina jednog kluba ili onih koji nose njegov dres ne ogleda se samo u rezultatima na terenu, naprotiv. Neki drugi potezu, ili majstorije van terena, često mogu da imaju važnost veću od samog trofeja. To je pokazao i KK Crvena zvezda ophođenjem prema svojim legendama.

Sofija Pekić i Vladislav Lale Lučić, svako na svoj način, obeležili su jednu epohu kluba sa Malog Kalemegdana. Danas, Zvezdine legende usled starosne granice ne smeju napolje zbog vanrednog stanja na snazi u Srbiji i pandemije koronavirusa.

Dvadesetčetvoročasovni kućni karantin važi za sve koji imaju 65 ili više godina. Sofija Pekić je u februaru proslavila 67. rođendan, dok Lučić ima 78 godina. Oboje su nedavno bili dirnuti pažnjom crveno-belih.

Marko Pavlović (direktor marketinga), Janko Stanković (marketing menadžer) i Vuk Stevanović (event menadžer), obišli su legende kako bi im se našli u ovim teškim trenucima.

Sofija Pekić (gornji red, prva zdesna); Foto: KK Crvena zvezda

„Baš su me zatekli i oduševili posetom, verujem kao i sve ostale koji su stariji od 65 godina. Mi smo ‘privezani’ kao u onim kaubojskim filmovima. Došli su, doneli su mi određene potrepštine i rekli da su tu za sve što mi treba“, rekla je za Nova.rs Sofija Pekić, šampionka Evrope sa Zvezdom iz 1979. godine.

Svojevremeno je važila za jednu od najboljih košarkašica sveta. U crveno-belom dresu je osvojila i šest titula državnog prvaka, i četiri nacionalna Kupa.

„Sjajna im je ideja i hvala im što su me se setili. Doneli su neophodne maske, rukavice, belo brašno, svašta nešto… I mi smo na neki način deo Zvezdine porodice, nešto smo i mi utkali u Crvenu zvezdu. Situacija je delikatna i lepo je što hoće da pomognu“, skromno će Sofija Pekića.

Vrlo emotivan bio je i Lučić, jer su momci iz Zvezde prikazanom pažnjom uspeli da dirnu i njegovu suprugu.

Vladislav Lučić (prvi zdesna); Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

„Svojim fantastičnim gestom su moju suprugu doveli do suza, zaista. Mnogo je lepo kada neko brine, i to je jedna od najvećih nagrada. Zahvalio sam se tim sjajnim momcima, kao i predsedniku Nebojši Čoviću koga sam pozvao posle. Poželeli smo jedni drugima da se što pre vidimo u hali“, kaže Lučić za Nova.rs.

Legendarni stručnjak nije navikao da provodi vreme kod kuće, iako je na izmaku osme decenije.

„Nisam od onih koji sede kod kuće, pa se još adaptiram. Moram da vam priznam, shvatio sam i da im je žena jedna mnogo simpatična ličnost“, kroz osmeh dodaje Lale Lučić i nastavlja:

„Ima i fora na društvenim mrežama, svašta zanimljivo, pa se zabavljamo“.

Zvezda misli na legende

Sofija Pekić i Lale Lučić samo su jedni od legendi koje su ljudi iz Zvezde oduševili posetom. Među njima su i Dragan Kapičić, Goran Rakočević, Dragiša Vučinić, Ivan Sarjanović, Branko Kovačević, Božidar Pešić, Mića Belić, Ljupče Žugić, Anđelka Mijalković (poznatija kao Vukmirović), Vlade Đurović, Mile Protić, Zoran Kovačić Čivija…

Priznaje i da ga ne drži mesto, ali da se ponaša u skladu sa svim preporukama u okviru vanrednog stanja.

„Išao sam u nedelju, u ono ‘glupo’ vreme, malo do prodavnice, da ne ‘masiram’ više decu. Imam sina i ćerku, i divne komšije, tako da ima ko i da brine o nama“.

I Sofija Pekić naglašava da joj je teško da bude samo kod kuće, ali…

„Nama sport nije davao da ne budemo aktivni. Mi smo takmičari po prirodi i mnogo više bih volela da mogu i ja da budem jedan od volontera, i da pomognem nekome“, sjajno je završila rođena šampionka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram