Džordan Lojd KK Crvena zvezda KK Budućnost
Foto: STARSPORT

Crvena zvezda i Budućnost ovog utorka od 20.30 nastavljaju finalnu seriju ABA lige (crveno-belih vode 1-0), a ovaj susret bi mogla da odluče tri detalja.

Pre manje od 48 sati je Zvezda u drami uspela da sruši goste iz Podgorice 82:78, a ključne uloge imali su Ognjen Dobrić i Džordan Lojd sa po 23 poena.

Ipak, bilo je uočljivo da crveno-beli imaju neke mane koje su uspevali da kompenzuju drugim stvarima.

PROČITAJTE JOŠ

Ofanzivni skokovi – najveća glavobolja Milojevića

Jedna od gorućih tema u svlačionici trenera Budućnosti Dejana Milojevića svakako je bila pitanje skoka, pošto su crveno-beli imali čak 18 skokova u napadu, dok je Budućnost sakupila samo sedam na drugoj strani.

Zvezda je u finalnoj seriji oslabljena neigranjem Marka Jagodić-Kuridže, ali se njegovo odsustvo u reketu gotovo nije primetilo u prvom duelu.

Džastin Kobs je bio jedan od igrača na koje se odbrana crveno-belih najviše fokusirala, a i on je u prvi plan istakao skokove.

„Očekujem da će biti jako agresivni. Naš odgovor treba da bude preciznost u napadu i da im ne dozvolimo drugi šut u napadu. Moramo dobro da ih zagradimo jer su agresivni u skoku. Nadam se da će doći još više navijača jer je to više energije. Ne zanima me o čemu pevaju i pričaju, oni nam daju volju za borbom“, poručio je bek Budućnosti.

Dvojcu Zvezde treba pomoć

Lojd i Dobrić su u prvom meču preuzeli gotovo sve košgeterske obaveze,  a jedini dvocifreni igrač uz njih bio je Dejan Davidovac sa 12 poena.

Ovog puta će morati da se pridruži još neki igrač poput Lengstona Hola, Lendrija Noka ili možda čak Ognjena Kuzmića.

Ipak, odsustvo većeg broja njihovih poena nadoknađen je kvalitetnom odbranom koja je uspela gotovo potpuno da zaustavi Kobsa (osam poena), dok je Ivanović stigao do 16. Posebnu pažnju će crveno-beli sada morati da obrate na Vilija Rida koji je eksplodirao u prethodnom meču.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dejan Radonjić, trener Zvezde, ostao je „zakopčan“ pred drugi meč i govorio uopšteno.

„Očekujem još bolju Budućnost, pokazali su veliki kvalitet i imamo ogroman respekt prema njima. U prošloj utakmici je bilo dobrih momenata i dobrih elemenata, ali i onih kojima nisam zadovoljan u kojima moramo biti bolji da bismo došli do pobede“, rekao je Radonjić u najavi drugog meča finalne serije.

Pažnja pri pravljenju faulova

U moru taktičkih igara Milojevića i Radonjića, ova bi mogla da presudi.

Pravilno fauliranje, ukoliko tako nešto zapravo i postoji, biće poslednji ključ za pobedu u drugom susretu.

Budućnost je u prvom meču izvela čak devet slobodnih bacanja više od rivala, ali je Zvezda napravila tek jedan faul više. To znači da će crveno-beli morati da čitaju stanje na terenu i da prodorima ili fintama dobijaju jeftinija slobodna bacanja sa kojih bi mogli da naprave razliku.

Koliko to može da odluči svedoči i da je razlika na kraju bila četiri poena. Ipak, Budućnost je devet poena „izgubila“ upravo sa linije za slobodna bacanja (šutirali 21 od 30) i to bi moglo da bude prevaga u finalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare