Vlada Jovanović
Vlada Jovanović; Foto: KK Crvena zvezda

Sve je u skladu sa zakonom

Košarkaški klub Crvena zvezda u ponedeljak je primio zapisnik o inspekcijskoj kontroli kluba Ministarstva finansija, koje je u prethodnom periodu do najsitnijih detalja obavila inspekcijsku kontrolu o poslovanju kluba u periodu od 01.01.2012 do 29.08.2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Klub sa zadovoljstvom konstatuje da je izuzetno detaljan izveštaj koji je KK Crvena zvezda dostavljen na 43 strane, ocenio da u radu KK Crvena zvezda nema ni najmanjih finansijskih i bilo kakvih drugih nepravilnosti, i da su sve radnje u potpunom skladu sa Zakonom“, piše na sajtu kluba.

Postupak vanredne inspekcijske kontrole pokrenulo je Ministarstvo finansija (Sektor za budžetsku kontrolu) 03.06.2022. godine.

„Provera pravilnosti primena propisa kojima je uređena oblast sporta, a na osnovu finansijske i druge poslovne dokumentacije koja je stavljena na uvid – u klubu nisu utvrđene nikakve nepravilnosti“, navedeno je u završnom izveštaju koji je prenela Zvezda.

Iz crveno-belog tabora su dodali i sledeće:

„Kako bi uredili srpski sport, na prvom mestu košarku, KK Crvena zvezda poziva i sve ostale da objave svoje izveštaje kao i nalaze budžetske inspekcije Ministarstva finansija, jer verujemo da nismo samo mi kao klub kontrolisani i time daju svoj doprinos u sređivanju stanja na ovom polju i to što pre. Sport bi u svim svojim oblastima trebalo da bude potpuno transparentan. Tu posebno mislimo na one koji bi da se bavi svima, osim sobom: nekakvim nacionalnim sudijskim ključevima, pokušajima da menjaju menadžmente u ligama, osnivanjima i gašenjima privrednih društava, prebacivanjem sponzora i finansijskim uticajem na lige u kojima nastupaju – umesto da se „pozabave“ svojim finansijama i uvedu ih u zakonske tokove. Počev od neplaćenog poreza“.

BONUS VIDEO Navijači Olimpijakosa pevaju Zvezdine pesme 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare