Foto: KK Crvena zvezda

Spremala se Crvena zvezda put Liona, ali gostovanja Asvelu i zvanično neće biti zbog previše zaraženih igrača koronavirusom u francuskom timu.

Kako je srpski evroligaš poručio putem društvenih mreža, meč 4. kola Evrolige definitivno neće biti odigran, a bio je zakazan za četvrtak u dvorani „Astrobal“ od 20.45.

PROČITAJTE JOŠ

Ujedno, postoji velika verovatnoća da ga Zvezda dobije službenim rezultatom 20:0, nakon što se prethodno, prema proceduri takmičenja, pokrene disciplinski postupak.

„Tužni smo što je utakmica Asvel – Crvena zvezda otkazana zbog zdravstvenih razloga. Crvena zvezda se spremala da krene na putovanje i da igra, ali, zdravlje igrača, trenera, stručnog štaba, menadžmenta i svih zaposlenih u klubovima je najvažnije u ovom trenutku. Našim sportskim rivalima i prijateljima želimo sve najbolje, i nadamo se da se uskoro vidimo na terenu“, poručili su sa Malog Kalemegdana.

Asvel nije odigrao ni meč sa Panatinaikosom planiran za utorak. Taj duel je odložen, traži se novi termin, a može da bude registrovan 20:0 za PAO, kao što je Zenit izgubio službenim rezultatom od Baskonije i Valensije iz istog razloga.

Zato je bilo pitanje da li će francuski tim imati dovoljno zdravih igrača na raspolaganju da ugosti Zvezdu, čija ekspedicija ipak neće poleteti u 18 sati kao što je planirano.

„U zvaničnom dopisu Evrolige koji je pristigao u klub u sredu u 15 časova, između ostalog se navodi da se ‘meč otkazuje zbog velikog broja pozitivnih na virus Covid-19 i nemogućnosti da ekipa ACD Asvel obezbedi minimalnih 8 igrača za meč koji je trebalo da se odigra u četvrtak'“, dodaje se iz Crvene zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar