Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Nekadašnji selektor Srbije Zoran "Moka" Slavnić naveo je razloge zbog kojih misli da je Miloš Teodosić otpao sa spiska Svetislava Pešića.

Slavnić kaže da je Teodosića doveo u reprezentaciju u trenutku kada je on bio rezerva u FMP Železniku i da je time obezbedio srpskom timu plejmejkera za deceniju i po.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uzeo sam ga tada u reprezentaciju, a bio je rezerva u Železniku. Međutim video sam to nešto u njemu … kreaciju, bogomdanu. Takve stvari se ne treniraju, to ili imaš od boga ili nemaš, a on ima. Kod mene je bio klinac, sa još nekoliko momaka koji su kasnije ostvarili velike karijere, svi posle mene su imali gotovog igrača. Mogu da pričaju šta hoće, ali ne mogu da kažu da sam se zaje*ao, eto koga je Srbija dobila, imala je plejmejkera 15 godina zbog moje procene“, rekao je Slavić za Mocart.

Teodosić je precrtan sa Pešićevog spiska, a Slavnić kaže da Miloš ima „selektivno pamćenje“, te da „nema mnogo lepih reči“ za Slavnića.

„Pre svega hoću da kažem da ja poznajem dobro Pešića, on je moja generacija. Da bih dao analizu, moram konkretno da znam šta je razlog njegove odluke. Neko iz Saveza to mora da saopšti, ili sam Pešić. Uostalom, neka ga novinari pozovu. Iskreno sam šokiran i iznenađen“, kaže Slavnić.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Za njega, ističe, postoje samo dva scenarija i to je da Teodosić nije fizički spreman ili zato što kvari atmosferu u svlačionici.

„Ili je Teodosić fizički nespreman, a svi znamo kako na terenu Miloš izgleda kada je umoran, ili kvari atmosferu u svlačionici. Treća opcija ne postoji, jer ne zoveš Teodosića na pripreme, a da ne znaš ko je on i šta može da ti donese. Čim si ga zvao, znači znaš šta možeš da očekuješ od njega. E, sada ako se on pojavio nespreman, to je druga priča. On je uvek neko ko može da podeli 10 asistencija, ali kada nije spreman, odbrana ga stisne, on to ne može da iznese i odmah uz te asistencije ima pet ili šest izgubljenih lopti. Poštujem ja što se on odazvao reprezentaciji u 36. godini, ali ako zbog fizike ne može, onda je sam kriv“.

Miloš Teodosić i Svetislav Pešić Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zaključio je i da samo želi da sazna razlog zbog kog je Teodosić otpisan, da bi to mogao da analizira podrobnije.

Podsećamo, Teodosić je sa Srbijom osvojio medalje u Poljskoj na Evrobasketu 2009. (srebro), Mundobasketu 2014. (srebro) i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (srebro).

Na Evrobasketu 2017. i Mundobasketu 2019. nije igrao, a Srbija sa tih takmičenja ima finale Evropskog prvenstva pre pet godina, što joj je poslednji reprezentativni uspeh.

BONUS VIDEO: Dramatična završnica košarkaške utakmice Srbija – Slovenija 70:67, „orlići“ osvojili bronzanu medalju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare