Vlade Djurovic
Vlade Đurović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Proslavljeni košarkaški trener Vlade Đurović kaže da nije izričito protiv dovođenja stranaca u srpsku reprezentaciju.

Mnogo je ovih dana polemike u vezi sa dovođenjem stranca u nacionalni tim Srbije, a Đurović smatra da je bolje da igra stranac nego „trećepozivci“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kad se igraju ovi prozori, gde igramo bez NBA igrača i ovih čak iz Evrope, onda mora da se dovede stranac, ne vredi. Ne možemo da se brukamo i gubimo od Belgije i šta znam“, kaže Đurović za Nova.rs.

Polemiku je pokrenuo Žarko Paspalj, proslavljeni as i nekadašnji reprezentativac tvrdeći da nam je potrebna „četvorka“ iz inostranstva.

„Ako je ovako kako imamo sada, ne treba nam stranac. Mi to nikad nismo imali, ali kad su već žene uzele i onda su tamo Danijel Pejdž i Ivon Anderson kod Marine Maljković pomoglne puno. Koliko vidim, mnogo zemalja ima strance, evo i Španci su uzeli (Lorenco Braun prim. aut). Ja ne bih bio nešto protiv toga. Ne mogu da kažem da bih digao dve ruke ‘za’, ali ni protiv. Tako gledam. Kad je kompletna ekipa, kad imamo Teodosića, Jokića, Bogdanovića, onda kakav stranac?! Ali ako je ovako, pa imamo trećepozivce… Izgubismo od Letonije, Belgije, nećemo se plasirati. Džaba onda neki naš srpski ponos“, rekao nam je Đurović.

U međuvremenu je Miloš Teodosić otpao sa spiska Svetislava Pešića za kvalifikacije za Mundobasket i za Evrobasket, a još uvek nije poznat konkretan razlog zašto se to desilo.

BONUS VIDEO: Dramatična završnica košarkaške utakmice Srbija – Slovenija 70:67, „orlići“ osvojili bronzanu medalju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare