Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pešiću ne smetaju kritike javnosti.

Selektor Srbije Svetislav Pešić je po prvi put posle debakla na Evropskom prvenstvu u košarci govorio o svim problemima i nastupu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Pešić nije bio nimalo samokritičan zbog tog neupeha, ali je u razgovoru za emisiju „Top Gol“ u Sarajeu kritikovao od medija do pojedinih kolega.

On je tom prilikom ponovo govorio i o slučaju Miloš Teodosić koji je imao veliki odjek u javnosti.

“Znam odakle su dolazili napadi na mene i zbog toga me to nije pogodilo. Posao trenera je da donosi odluke i snosi odgovornost za pomenute odluke. Teodosić nije odstranjen zbog discipline ili nediscipline. Lepo sam sve objasnio Teodosiću i javnosti. Teodosić je bio i dalje je zaslužan za sve uspehe reprezentacije. Kao trener doneo sam odluku da ekipa ide u drugom pravcu”, naglasio je Pešić.

On je istakao da ga ne dotiču uvrede medija i nekih kolega.

“Uvrede od strane medija i pojedinih kolega me ne dodiruju, jer kakav bi bio život bez dušmana. Njima ne želim da se bavim. Ja sam trener već četrdeset godina. Samim tim, priče o tome da sam dementan i star me zaista ne zanimaju. Jedino me zanima da li te moje kolege gledaju utakmice. Što se medija tiče, ni to me ne pogađa, jer mnogi nisu dovoljno obrazovani da objasne ni pobedu, a kamoli poraz. To što mnogi treneri nemaju posao u Srbiji, ja nisam kriv. Ja sam svoju knjigu napisao i nisam došao nikome ništa da uzmem, ja sam došao da pomognem. Preuzeo sam reprezentaciju jer sam to osećao kao obavezu”.

BONUS VIDEO Pešićeva prva analiza debakla Srbije: Ja to neću dozvoliti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar