Dejan Bodiroga
Dejan Bodiroga; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Novi prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga viđen je i u FIBA kao neko ko bi mogao da ima ključan uticaj na rešavanje problema na relaciji FIBA - Evroliga.

Poslednjeg dana Evrobasketa, pred meč za treće mesto između Nemačke i Poljske (17.15), predsednik FIBA Evrope Turgaj Demirel i generalni sekretar Kamil Novak govorili su o gorućim pitanjima evropske košarke.

PROČITAJTE JOŠ:

Najveći deo vremena bio je posvećen odnosu FIBA i Evrolige, jer se termini utakmica preklapaju godinama i dva takmičenja već dugo su u lošim odnosima, zbog čega najviše ispašta košarka.

Kako je Dejan Bodiroga nedavno postao predsednik Evrolige, i u FIBA se nadaju da bi legendarni srpski košarkaš mogao da pomiri zaraćene strane.

„Bodiroga je sada predsednik Evrolige, a bio je sa nama četiri godine kao potpredsednik KSS, deo borda FIBA Evropa i deo takmčarske komisije FIBA. On je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo dobro poznaje detalje problema evropske košarke. Naravno da ćemo uskoro se sastati i čuti“, rekao je Demirel.

Svesni su u FIBA da neće sve zavisiti od moći bivšeg kapitena naše reprezentacije, jer su klubovi vlasnici Evrolige.

„Znate da Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i prvo mora sa njima da priča. Posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bismo rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je budućnost u pitanju“, zaključio je Demirel.

BONUS VIDEO Milica Dabović analizirala poraz Srbije na Evrobasketu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar