Željko Obradović Foto: Starsport

Dejan Jakara, trener košarkaša Studentskog centra kalio se u Heliosu, sada je vreme za nešto "krupniji zalogaj".

Jakara je na klupu „studenata“ iz Podgorice zamenio Andreja Žakelja koji je počeo da vodi ekipu Budućnosti i u ponedeljak popodne se Studentski centar sastaje sa Partizanom u ABA ligi. To je Jakari bio jedan od profesionalnih snova.

PROČITAJTE JOŠ:

„Smatrao sam da je bilo dosta u Heliosu, da smo napravili maksimum sa ekipom i budžetom. Rekao sam direktoru da idem na tržište, da vidim imam li cenu ili ne. Odlučio sam da učim. Bio sam deset dana u Partizanu kod Željka Obradovića. Nisam čekao poziv iz ABA lige. Imao sam ponuda pre Studentskog centra, ali mi nisu odgovarali neki detalji. Da nije bilo poziva Studenskog centra nastavio bih da se usavršavam. Mislim da je ovo odlična šansa za mladog trenera. ABA liga je na većem nivou od ABA 2, korak napred. Nisam mnogo razmišljao – znam kako radi Andrej Žakelj, znam da je ekipa mlada, da voli da trenira i to meni kao mladom treneru mnogo znači“, rekao je Jakara u intervjuu za Vijesti.

Po njegovom mišljenju, jedan od najzaslužnijih za napredak regionalne lige je upravo Željko Obradović, koji se pre dve godine vratio na klupu Partizana. Jakara je imao prilike da malo „skautira“ najvećeg evropskog trenera izbliza.

„Slučajno, bilo je to usred sezone. Ukazala se šansa, nisam imao klub… Poznajem pomoćnog trenera Bogdana Karaičića koji mi je pomogao da tamo budem. Gledao sam i neke utakmice, tako da sam na tome vrlo zahvalan. Životni san mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića. To će u ponedeljak biti emotivno. Kada je preuzeo Panatinaikos prvu godinu, ja sam sve njegove utakmice gledao”, naveo je Jakara.

Studentski centar i Partizan u ponedeljak igraju meč od 20 časova u 11. kolu ABA lige, a domaćin su crno-beli.

BONUS VIDEO: Šta je tačno Željko Obradović zamerio Aleksi Avramoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar