Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub FMP iz Železnika oglasio se saopštenjem u kom je od nadležnih zatražio kaznu za košarkaša Partizana Dalasa Mura.

Mur je u izjavi koju je dao za zvaničnu televiziju košarkaškog kluba Partizan pred susret sa „panterima“ ekipu iz Železnika nazvao „malom Crvenom zvezdom“, što je izazvalo žestoku reakciju:

„KK FMP obaveštava javnost da je od sportskog direktora ABA lige (u skladu sa disciplinskim pravilnikom lige), zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša KK Partizan Dalasa Mura zbog sramne i neprimerene izjave pred derbi meč 7. kola ABA lige između Partizana i FMP Železnika koja je na programu u subotu u hali „Aleksandar Nikolić“.

PROČITAJTE JOŠ...

Smatramo da izjava koju je dao za klupsku televiziju KK Partizan, izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na naš klub, i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova. Podsećamo da je ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i „mali“ kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati.

Kako se i sam KK Partizan povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan, koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče.

Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“.

Primerenom kaznom za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije, na vreme bi se sprečilo namerno podizanje tenzija u ligi širenjem neistina i jeftinim izjavama, ali i uputila jasna poruka svima poput reprezentivca Albanije da ABA liga takve stvari neće tolerisati.

Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvek bio samo student na koledžu Severna Florida“, navedeno je u saopštenju Železnika.

Duel dva tima na programu je u subotu od 19 časova.

Bonus video: Željko Obradović i navijači posle meča sa Huventudom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare