Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Nakon blistavih izdanja u prva dva kola grupnih faza Crvena zvezda i Partizan imala su dva duela zbog kojih sada moraju da gledaju i kalkulacije za plasman u nokaut fazu takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo da su beogradski klubovi izgubili na domaćem terenu (Zvezda od Midtjilanda 0:1, Partizan od Genta 0:1), dok su na gostovanjima protiv istih rivala igrali 1:1.

Oba kluba sada imaju po sedam bodova, ali je situacija u Zvezdinoj grupi daleko komplikvanija od Partizanove.

Crno-beli će gotovo izvesno takmičenje u Ligi konferencija završiti na drugoj poziciji, pa će takmičenje verovatno nastaviti u šesnaestini duelom sa ekipom koja je zauzela treće mesto grupe u Ligi Evrope.

Može Partizan i do prvog mesta u slučaju poraza Genta, a Partizan bude ostvario pobedu u preostala dva kola. Tada bi odlučivala gol-razlika. Ipak, Flora i Anortozis su prava „nejač“ u ovoj grupi i teško je očekivati da bi mogli da prirede senzaciju.

Zvezda je već i zvanično izborila nokaut fazu evropskih takmičenja, pa će u slučaju potpunog potopa u sledeća dva kola igrati u šesnaestini finala Lige konferencije.

Međutim na „Marakani“ svi razmišljaju o nastavku takmičenja u Ligi Evrope. Zvezdi je neophodno da već u sledećem kolu savlada Ludogorec na domaćem terenu jer u poslednjem ide na noge Bragi, gde je teško očekivati novi podvig izabranika Dejan Stankovića.

Ipak, čak i da Zvezda ponovo savlada bugarskog predstavnika (1:0 u Razgradu) to možda ne bi bilo dovoljno. Ukoliko Midtjiland savlada Bragu u istom kolu ostaće samo jedan poen razlike između dva kluba. To znači da bi u poslednjem kolu prava drama mogla da se odigra do poslednjeg trenutka.

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ protiv Midtjilanda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare