Foto: Nova S

Legendarni košarkaš, Željko Rebrača, govorio je o MVP podvigu Nikole Jokića.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić je globalni hit zbog svog puta od debeljuškastog dečaka do najdominantnijeg igrača.

O tome je za „Probudi se“ na TV Nova S pričao Somborac i legendarni igrač reprezentacije, koji se sada posvetio radu sa decom, Željko Rebrača.

„Za Jokića je to nešto fenomenalno i mislim da nismo još svesni šta je ostvario. Bio sam na nekom srednjem nivou u NBA i znam šta znači takav uspeh i to osvajanje. On je nešto posebno, menja trendove u NBA, način igre. On je ‘point centar’, visoki igrač koji organizuje napad, nešto novo što je sada zanimljivo“, naveo je Rebrača.

Klasična je priča da mnogi mališani posle ovakvih uspeha izađu na teren u kvartu i imitiraju uzore.

„Poslednjih 30 godina je tako, a sada klinci mnogo više prate NBA, Jokića, Bogdanovića. Oni su vrhunski igrači, Jokić je nešto posebno, moram tako da kažem. Kada uzmete njegovu konstituciju i priču da je jeo burek i pio koka kolu… Zašto ne bi svako sanjao velike snove, on je pravi primer za to.“

Rebrača kroz svoju akademiju radi na edukaciji mladih.

„Do neke 16. godine, svi bi trebalo da se igraju košarke, a rezultati dolaze kasnije. Moraš prvo da zavoliš to. Iskustva su malo drugačija, roditelji prave probleme jer ambicije pokušavaju da ostvare kroz decu. Deca su pod velikim stresom u ranim tinejdžerskim danima. Potrebna im je i psihološka priprema, to pokušavamo da implementiramo kroz akademiju i kamp“, naveo je Rebrača.

Celo gostovanje i šta je sve neophodno kako bi deca krenula pravim putem, možete pogledati na jutjub kanalu Nova S.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare