Pobeda nije došla kao poklon, ali je ipak imao čemu da se raduje Žoc

Trener Partizana Željko Obradović nije proslavio rođendan na način na koji je želeo, jer je njegova ekipa poražena od Armanija sa 76:62 u Milanu, ali je iskusni stručnjak ipak imao čemu da se raduje.

Iako je ovog puta izgubio bitku od rivala sa druge strane, italijanskog trener Etorea Mesine, Obradović je u prvi plan istakao njihovo dugogodišnje prijateljstvo, ali i lep gest milanskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

„Želim da se zahvalio Milanu na gestu koji je napravio kao klub. Kad sam došao u svlačionicu čekao me je poklon od strane kluba i Etorea Mesine, ostavio mi je poruku koja me je baš dotakla. On je baš neko s kim delim ovaj trenerski posao već preko 32 godine, stalno smo tu, jedan protiv drugog, ali i kao prijatelji i puni razumevanja jedan za drugog“, rekao je Obradović.

Partizan je u Italiji bodrilo više hiljada navijača, napravljena je atmosfera za pamćenje, a to Obradović veoma zna da ceni.

„Sjajna podrška, fenomenalna atmosfera. Hvala svim ljudima koji su došli na obe utakmice u Italiji. Aplauzi posle utakmice pokazuju i da navijači razumeju u kom smo stanju. Biće nam potrebno da u narednom periodu neki igrači podignu formu, da igraju bolje, kako u odbrani, tako i u napadu. Ispred nas su dani, imaćemo dva treninga za Zvezdu, pa jedan za Efes, kako je tako je“.

Osvrnuo se i na razloge poraza.

„Rekao sam u najavi da nam treba energija, želja i pamet. Sem želje to nismo imali. Najgora utakmica ofanzivno ove godine. Prevodili smo loptu sporo, ulazili u napad sporo. Verovatno je to posledica velikog umora. Nemam nikakve zamerke igračima, u ponedeljak je važna utakmica, zahvaljujem se igračima za sve što su uradili u Evroligi. Imamo još sedam utakmica, pa da vidimo gde ćemo završiti“, zaključio je Obradović.

Partizan sada ima skor 15-13 i u poziciji je da sam odlučuje o sudbini o Top 8 fazi Evrolige.

BONUS VIDEO Lepe scene u Milanu, navijači i igrači Partizana pevali nakon poraza 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar