Foto: ABA liga / KK Partizan / Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je vrlo zadovoljan pristupom i odbranom svog tima protiv Studentskog centra.

Partizan je u meču trećem kolu ABA lige pobedio podgorički klub sa 79:57, ali nije briljirao u napadu, o čemu svedoči i broj izgubljenih lopti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Utisci veoma pozitivni, mislim da smo igrali ozbiljnu utakmicu, tako smo se i pripremali za protivnika koji je odigrao izvanredno protiv Zadra. Pokazali su da imaju talentovane igrače, da su tim koji dobro šutira trojke, razume igru i insistirali smo da naša odbrana od prvog do poslednjeg trenutka bude na nivou da spreči njihove kreatore i šutere da spreči laku realizaciju. Uglavnom smo odbranu igrali dobro, ali igru moramo da ubrzamo. Imali smo 18 asistencija i 21 izgubljenu loptu. To nije normalan broj i vežbali smo to najviše na treninzima, mada ne deluje onako kako bismo voleli. Čestitke na tretmanu protivnika, pristupu, hvala i navijačima što su došli da nas bodre“, rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

Beogradska arena nije bila puna na prvom meču sa Žocom na klupi u regionalnom takmičenju, ali se Obradović zahvalio onima koji su došli i pozvao nove navijače Partizana.

„Hvala svima koji su bili u hali i to je bilo to što se tiče posete. Mi treba da sve uradimo da ljudi koji vole Partizan, da dolaze. I uradićemo to. Hvala svima koji su bili, neki drugi će doći drugi put“, kaže Željko.

Napominje i da će se truditi da što više u rotaciju ubacuje mlade igrače, kako bi se razigravali, jer Partizanu sledi žestok ritam mečeva.

„Od njih samih će zavisiti, ko će dobijati šansu i koliko. Ima raznih pokazatelja koji treba da odrede koliko će ko vremena biti na terenu. Zavisiće od meča do meča. Posle Cibone krećemo u Evrokup, dve utakmice sedmično i moramo da vodimo računa o svežini igrača. Zato moramo da probamo da igramo sa što više u rotaciji kad god je to moguće i nastavićemo sa time. To nije trend, već jednostavno potreba“,

Što se tiče zdravlja igrača u timu, otkrio je i da mu je krivo što Gregor Glas nije mogao da igra zbog povrede zarađene na treningu.

„Žao mi je što nisam mogao da stavim Glasa da igra, dobio je na treningu pre tri dana strašan udarac, zatvoreno mu je oko bilo. Rizično je bilo da sa takvim okom igra. Ima veliku želju, ali žao mi je. Kurucs je imao sitnih problema sa koronom, bio je kod kardiologa, dobio je dozvolu da trenira najnormalnije i sve je u redu. Već je radio jedan i po trening s ekipom i nadamo se da će od ponedeljka trenirati normalno da bude u timu protiv Cibone“, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar