Željko Obradović protiv Huventuda
Željko Obradović protiv Huventuda; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da će samo Rodions Kurucs sigurno propustiti meč sa Metropolitanom u Evrokupu.

Partizan u utorak putuje, a u sredu igra meč protiv Metropolitana u gostima. Francusku ekipu sa klupe predvodi iskusni Vensan Kole.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vodi ih izvanredan trener i činjenica je da su prvi u francuskom prvenstvu, da su igrali protiv ove evroligaške ekipe, i Monako i Asvel i da su čak Asvel pobedili na gostujućem terenu sa skoro 20 razlike, ako se ja sećam. Igraju veoma dobro, imaju organizovanu igru u svakom pogledu. Imaju dosta tranzicije i linije trčanja koje su izvanredne. To koriste na svakoj utakmici i daju dosta lakih poena“, rekao je Obradović pred meč za klupski nalog Partizana.

Istakao je i da će crno-beli morati da igraju veoma dobro na sprečavanju kontri rivala.

„Mislim da je ključ utakmice, ako želimo da igramo dobro, da sprečimo kontranapad i tu igru u tranziciji. Da ne dozvolimo njihovim igračima da ulaze u lake situacije za šut. Imaju i dosta akcija za šutere, strpljivo igraju, pametno i mislim da treba da igramo mnogo dobro ako želimo šansu za pobedu“, dodao je Žoc.

Ne želi da izgovore traži u činjenici da je više igrača nedavno imalo reprezentativne obaveze.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Ne, to je uobičajeno i ako se pogleda minutaža, jedini koji je imao preko 30 minuta, to je Zek Ledej. Ostali su bili na nekoj normalnoj minutaži. Problem je što su neki od reprezentativaca osetili umor, dao sam im dan više slobodno. Priprema meča je bila zadovoljavajuća, na meču je bilo dosta dobrih stvari, ali i loših trenutaka. Sve se to analizira. U nekom normalnom ritmu smo i nema sa te strane izgovora, da li je neko umoran ili ne“.

Obradović je prokomentarisao i tužnu vest o smrti Stevana Jelovca, krilnog košarkaša AEK-a i nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

„Primili smo vest na kraju treninga sinoć, tragedija velika, mlad čovek naravno. Bilo je igrača koji su igrali s njim, nas koji smo ga poznavali, ne toliko u direktnom kontaktu. Najiskrenije saučešće porodici i svim ljudima sa kojima je sarađivao“, kazao je Obradović.

BONUS VIDEO: Željko Obradović o promeni kapitena i ponašanju košarkaša Partizana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar