Nikola Jokić i Devin Buker
Foto: Tanjug /AP Photo/David Zalubowski)

Isključenje Nikole Jokića u poslednjem plej-of meču Denvera (Finiks prošao sa 4-0, poslednji meč 125:118) izazvao je buru u NBA ligi, a oglasili su se viđeniji američki novinari i igrači.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je napravio jak faul nad Kameronom Pejnom, koji je okarakterisan kao „flagrant 2“ faul. Ovakav tip namernog faula podrazumeva isključenje odmah, iako je Jokić očigledno išao na loptu, doduše nešto jače nego obično.

Srpski centar je objasnio svoj postupak.

„Hteo sam da promenim ritam meča, da nam donesem malo energije, možda da malo promenim način na koji sviraju, pa sam pokušao da napravim oštar faul. Udario sam ga kako sam udario, izvinjavam se zbog toga, nisam hteo da ga udarim sa namerom da ga povredim, niti sam želeo da ga udarim u glavu“, rekao je Jokić, koji je naveo da je ovo bila zabavna sezona do poslednje četiri utakmice.

Majkl Meloun stao je u odbranu Jokića, rekavši da će sa njim „ići u rat ako treba, bilo kad, bilo gde“.

On je naveo i da je šokiran isključenjem Jokića, rekavši da i dalje pokušava da ustanovi razlog, smatra da je Jokić udario loptu, iako je zakačio Pejna.

Nakon jakog faula je Jokić ušao u sukob sa Devinom Bukerom, zbog čega su reagovala i braća našeg centra – Strahinja i Nemanja.

Ovo je izazvalo lavinu reakcija u NBA ligi, a među najglasnijima su bili poznati američki novinari.

Među prvima se oglasio Stiven Smit, možda i najpoznatiji košarkaški novinar na svetu.

„Ovo je prokleti problem sa NBA u ovom trenutku. Ne donosiš ovakve odluke protiv Jokića – ‘flagrant 2’. Ovaj zamah je bio faul iz frustracije. Videli smo i gore. Navijači ne dolaze na utakmice zbog ovakvih odluka. IZBACILI ste MVP lige. To se ne radi“, napisao je Smit.

Skip Bejles, novinar čuvenog „Fox sport“, odlučio je da promentariše ovo isključenje. Koliko je bio nezadovoljan svedoči da je čitav tvit napisan verzalom (velikim slovima).

„Vau: Upravo su dosudili Jokiću ‘flagrant 2″ faul. Ja ne bih išao toliko daleko. On je barem ciljao loptu i imao ruku na lopti“, napisao je Bejles.

Govorio je i Rajan Grin, novinar CBS Denvera.

„Lmao (izraz koji označava smeh i nevericu prim. aut.) Nerealno je izbacivati MVP u eliminacionom meču, konačno će okrenuti ovaj meč“, napisao je Grin.

Tim Rejnolds, NBA novinar za „The Associated Press“, imao je kratku poruku.

„Ovo je prvi Jokićev ‘flagrant’ faul – prve ili druge kategorije na 345 mečeva“, napisao je Rejnolds.

Oglasio se i Dža Morent, zvezda Memfis Grizlisa, koji je imao kratku poruku šta je trebalo uraditi.

„Plej-of. Eliminacioni meč. Dajte mu ‘flagrant 1″ faul i neka igra čovek“, napisao je Morent uz kasniji komentar „liga je meka“.

Reagovao je Trej Jang, saigrač Bogdana Bogdanovića iz Atlante, koji je kratko napisao.

„‘Flagrant 2’ faul. Vau“, rekao je Jang.

Stav je imao i bivši NFL igrač i dvostruki šampion Brendon Stokli.

„NBA je užasna i meka. Smešno. Jokić je isključen zbog toga? Jedva da je okrznuo tipov nos. Nema krvi. Meko, meko, meko“, napisao je Stokli u jednom od niza tvitova koji je postavio o srpskom centru.

I NFL igrač Robert Grifin Treći je imao šta da kaže na ovu temu.

„I dalje ne mogu da verujem da su ga isključili MVP Jokića jer je udario loptu veoma jako“, napisao je Grifin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar