Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kompletna tromesečna završnica NBA sezone u "Volt Dizni svetskom odmaralištu" koštaće NBA više od 150 miliona dolara, piše ESPN.

PROČITAJTE JOŠ

Liga će smestiti 22 tima i njihovo pomoćno osoblje u tri odmarališta. Ekipama će biti na raspolaganju sedam terena za treninge i tri dvorane za utakmice tokom karantina. Takođe su obezbeđeni obroci, svakodnevno testiranje na koronavirus i druga medicinsku podršku, kao i bezbednost, prevoz i zabava za više od 1.500 ljudi tokom svojevrsnog takmičenja.

U ovaj trošak nije uključen gubitak prihoda, jer ekipe neće prodavati karte. Liga planira da izgubi više od milijardu dolara prihoda zbog koronavirusa, rekli su izvori, čak i pre nego što su razmotrili troškove završetka sezone u Orlandu.

Međutim, odigravanjem 88 utakmica regularne sezone i četiri kola plej-ofa, Liga će se zaštititi od dodatnih gubitaka. Igrači će zadržati više od 600 miliona dolara na ime plata koje bi mogli da izgube ukoliko se sezona otkaže, dok bi NBA timovi imali stotine miliona potencijalnog gubitka od TV prava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar