Miloš Teodosić Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Miloš Teodosić ove sezone igra sa posebnim nadahnućem, a jednu od njegovih najboljih partija sezone videli smo u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Srpski plejmejker je u pobedi Crvene zvezde protiv Partizana imao 16 poena uz po pet asistencija i skokova, kasnije je proglašen i za MVP-ja finala, a ovo mu je prvi trofej sa voljenim klubom.

Imao je Teodosić ove sezone onu sjajnu partiju u pobedi protiv Makabija (92:98), kada je ubacio 27 poena uz 14 asistencija, blistao je više puta i u ABA i u Evroligi, ali ipak finale sa Partizanom ne može da se meri ni sa čim drugim, bar za sada.

PROČITAJTE JOŠ:

Teodosić je pre i tokom Kupa u Nišu imao problema sa povredom noge, propustio je mečeve sa Žalgirisom, Zadrom i FMP-om, dok je protiv Čačka 94 u polufinalu na terenu bio samo devet minuta nakon čega se požalio na bolove, a nije ni imao potrebe da se vraća na parket.

Trener Janis Sferopulos otkrio je da Teodosić tokom Kupa nije odradio gotovo nijedan trening u punom kontaktu, dok Miloš posle velike pobede nad najvećim rivalom nije želeo da otkriva da li je igrao pod blokadama ili ne. Ono u šta sam se uverio svojim očima u Nišu, jeste da je Teodosić usred meča sa Partizanom tražio masažu, što dovoljno govori o tome pod kakvim je bolovima igrao, ali i sa kakvom željom.

Ne samo da je iskusni plejmejker bio najbolji u redovima Zvezde, pored Rokasa Giedraitisa sa 17 poena i Džoel Bolomboja sa 14 poena i pet skokova, već je ponovo bio pokretač igre svog tima, promenio je tok utakmice već u prvom poluvremenu i opet pokazao da je lider i na terenu i pored njega.

Miloš Teodosić Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Neverovatno je da jedan 36-godišnjak igra sa ovakvim žarom u dresu bilo kog kluba, ali Zvezda Teu upravo daje ono što mu je potrebno u ovoj fazi karijere – dodatno „gorivo“. Dugo je Teodosić sanjao o tome da zaigra u crvneo-belim bojama kluba iz Beograda, isticao je ranije tokom karijere da želi da to učini dok još bude u stanju da pruži mnogo na terenu, a ove sezone opet igra iznad svih očekivanja.

Kada je njegov transfer u Zvezdu bio ozvaničen, mnogi su mislili da će Teodosić biti u drugom planu, da se neće sve vrteti oko njega, da će imati 10-15 minuta u proseku… Igrom slučaja, Teodosić je postao neko ko mora da igra više od 20 minuta, on je taj koji diriguje, menja i kontroliše ritam utakmica, a Zvezda je bez njega u debelom problemu, što se pokazalo više puta tokom sezone.

Naime, Zvezda je bez Teodosića odigrala tri utakmice u Evroligi i na svakom je upisala poraz i to protiv Baskonije, Albe i Žalgirisa.

Miloš Teodosić Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Iako mu prosek poena nije najveći u timu (kao što je na primer slučaj sa asistencijama), sa Teodosićem se svi osećaju sigurnije na terenu, kada je tesno njemu ide lopta, što se protiv Partizana ispostavilo kao ključno. Setimo se da je u finalu Kupa šutirao 3/5 za tri poena, od čega je jedna trojka došla iz tranzicije u veoma bitnom trenutku drugog poluvremena.

I tada je Teo, kao i mnogo puta tokom sezone, podigao publiku na noge, navijači su u tim trenucima najglasniji, a kada se strasti smire svima počinje da bude jasno kakva je privilegija gledati Miloša uživo, pogotovo u dresu Crvene zvezde kao domaćeg kluba.

„Od srca čestitam Partizanu na odličnoj utakmici. Odlična predstava sa obe strane. Dve evroligaške ekipe. Naravno da mi je drago da smo mi pobedili. Finale je bilo uživanje za sve koji su došli i gledali. Svaki poslednji trofej mi je najdraži. Ali, opet, imamo još četiri meseca sezone. Ovo treba da nam bude vetar u leđa za nastavak sezone“, rekao je Teodosić posle finala sa Partizanom.

Nema sumnje da je Teodosić ove sezone taj koji najviše publiku diže na noge, onaj kog koga su „ključevi“ tima, onaj od koga će mnogo zavisiti i u nastavku sezone, što može da bude i mač sa dve oštrice. Zašto? Baš zbog godina i povreda.

Nemanja Nedović i Miloš Teodosić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Međutim, svi se nadamo da će Teo ostati zdrav, da će moći da igra u punom gasu, a protiv njegove magije nema leka. To je najbolje osetio Partizan na svojoj koži u finalu.

Ovo je sezona koju je Teodosić dugo sanjao, cilja još dva trofeja sa Zvezdom, a možda se i u Evroligi desi čudo, iako je to daleko manje verovatno u ovom trenutku.

Bilo kako bilo, Teodosić je neko kome treba da se divimo, neko u čijoj igri i potezima treba još malo uživati, jer kraj karijere je blizu, samo se nadamo ne mnogo blizu.


STATISTIKA MILOŠA TEODOSIĆA:

ABA LIGA: 18,5 minuta, 7,3 poena, 5,3 asistencija, 1,3 skoka

EVROLIGA: 21,7 minuta, 10 poena, 5,7 asistencioja, 2,1 skok

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar