Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Rukovodstvo Partizana odlučilo je da ukaže prednost Evroligi ispred FIBA Lige šampiona, pa će se klub i naredne sezone takmičiti u Evrokupu, a ovakav epilog za klupsku televiziju prokomentarisao je Duško Vujošević.

„Partizan ima tradiciju izvanrednih rezultata. Četiri puta je učestvovao na fajnal foru, jednom je osvojio i sigurno je klub kome pripada mesto u eliti. Ja bih voleo da FIBA umesto da se bavi time da 3×3 postane olimpijska disciplina, da se izbori za prave stvari i da napravi određenu da vrati pod svoje rukovodstvo Evrolige“, rekao je Vujošević za Partizanovu televiziju i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Ne čini mi se da u ovom trenutku imaju strategiju i energije za tako nešto, na moju žalost, tako da mislim da je Partizan doneo pravu odluku. Računam da će Evrokup biti slabiji nego ove godine, a da će Zvezda, pošto igra Evroligu, biti jača, tako da verovatno Partizan svoju šansu za ulazak u Evroligu traži preko Evrokupa. Onog trenutka kada FIBA vrati Evroligu, Partizan će sa svim ostalim velikanima da ide tamo“.

Partizan je u trenutku prekida sezone zbog pandemije koronavirusa obezbedio u Evrokupu prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of, ali kako je sezona prekinuta, Evroliga se odlučila da istih 18 ekipa iz prošle sezone igra u elitnom klupskom takmičenju.

Za razliku od crno-belih, brojni klubovi poput Galatasaraja i Tofaša, ranije Bilbaa, Ritasa i Darušafake, priklonili su se FIBA Ligi šampiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare