Podeli
partizan
Foto: Nova.rs/Đorđe Matić

Košarkaški klub Partizan će sledeće sezone nastupati u Evrokupu, objavio je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

On je trebalo da se oglasi u četvrtak, ali je to učinjeno u petak, posle sastanka Upravnog odbora na kom je doneta odluka, odnosno napravljen izbor između učešća u Evrokupu pod okriljem Evrolige i Lige šampiona u organizaciji FIBA.

PROČITAJTE JOŠ

Mijailović je naveo da je Partizan imao četiri opcije za evropska takmičenja, želeo je u Evroligu, što je, prema njegovim rečima, bilo i evidentno na osnovu rezultata postignutih do momenta prekida sezona, ali je Evroliga odlučila da naredne sezone u tom takmičenju nastupaju isti timovi kao u prethodnoj.

S tim u vezi, Mijailović je rekao da je ta opcija odmah otpala, te da je sledeća bila takmičenje u FIBA Ligi šampiona.

“To je najisplativije takmičenje sa finansijskog aspekta. Jedan deo ljudi iz biznisa i ja smo posmatrali situaciju na način da niko od nas ne zna šta će se sledeće godine dešavati u privredi i da je možda bolje da se pređe u FIBA kako bi se obezbedilo sigurnije finansiranje”.

Mijailović je dodao da je treća opcija bila da se “ne igra nijedno takmičenje”, kao i da je četvrta, koja je na kraju i izabrana – Evrokup.

“Prema pričama iz Evrolige, dve najbolje ekipe iz Evrokupa će u Evroligu. Svima nama ne prija Evrokup, mi smo to prerasli i znamo vrednost tog takmičenja”.

Kako je istakao, došlo se do dileme – novac ili košarka.

“Vagali smo, ja sam kao menadžer iz privrede razmišljao komercijalno, ali sam za ove tri godine u Partizanu poprimio malo košarkaškog duha. Odluka je zasnovana na tome da Partizan pripada najvećoj eliti evropske košarke, a ona je pod okriljem Evrolige. Partizan ima prijatelje i u FIBA i u Evrokupu, poželjan je u oba takmičenja i jasno je da Partizanu nije mesto u Evrokupu već u Evroligi. Igraćemo Evrokup i ABA ligu i pokušati da ponovimo ovu sezonu”.

Mijailović je naveo da nije bilo šansi za “diplomatske pregovore” oko učešća u Evroligi naredne sezone, pošto je ta organizacije odlučila samo da “prepiše” učesnike iz aktuelne, te istakao da je Partizan bio za nastavak sezone u svim takmičenjima.

Kompletnu konferenciju za medije pogledajte u prilogu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar