Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde gosti su Igokee u 12. kolu ABA lige, u nedelju u 17 časova. Svi pogledi biće tada uprti u Dejana Radonjića.

Biće to povratnička utakmica za Radonjića, koji je nasledio Sašu Obradovića u prethodnoj nedelji, prilično burnoj za klub sa Malog Kalemegdana.

PROČITAJTE JOŠ

Učinak u ABA ligi nije bio sporan kod Obradovića, imao je 9-1, ali je u Evroligi crveno-beli tim potpuno izgubio konce igre u brojnim završnicama i to je rezultiralo neslavnom pretposlednjom pozicijom na tabeli sa 5-11.

Što se Igokee tiče, vezala je četiri pobede na Jadranu, protiv Borca, FMP-a, Zadra i Cibone, četvrta je ekipa ABA lige sa 8-2, pa će ovo biti ozbiljan test za Radonjića.

U svakom slučaju, crnogorski stručnjak je u „win-win“ situaciji. Preuzeo je tuđu ekipu koju nije selektirao, sigurno će zbog toga, a naročito zbog uspešnog prethodnog mandata, imati veliki kredit i navijača i uprave kluba.

Na njemu je da na početku stekne poverenje igrača, koje je počelo da se gubi u Obradovićevom mandatu i zbog čega je došlo do radikalne promene.

Uz to, poznato je kakva je čelična disciplina vladala kada je bio trener, uz „zategnutu“ odbranu, u kojoj su najrigoroznijim zahtevima umeli da se povinuju i najopušteniji stranci.

Zato i ne čudi što su se mnogi bivši igrači, naročito stranci, javili sa porukama oduševljenja kada je Radonjić ponovo došao.

Kvinsi Miler je pozdravio dolazak, javio se i Markus Vilijams sa rečima da je Radonjić „najzabavniji“ trener kog je imao.

Za kraj, i Terens Kinsi, koji je bio važan akter Zvezdinog plasmana u četvrtfinale Evrolige pre četiri godine, rekao je da se vratio „GOAT“, odnosno najbolji svih vremena.

To je bio Radonjićev pečat prethodnog mandata, upravo na tome će morati da radi i sada, sa nekim novim strancima, ali i domaćim nadama, kako ti igrači ne bi bili samo prolazni epizodisti kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar